Black Sea Oil & Gas deține o serie de perimetre în sectorul românesc al Mării Negre și va demara producția începând cu anul viitor.
Proiectul de Dezvoltare Gaze Midia va consta în cinci sonde de producție offshore, un sistem de producție submarină a gazelor naturale, o platformă de producție maritimă, o conducta de transport a gazelor naturale, compusă dintr-o secțiune maritimă de 126 km și una pe uscat, și o instalație de tratare a gazelor pe uscat.
”Ne bucurăm să avem BERD în calitate de coactionar și să lucrăm împreună pentru a face față provocărilor pe care le va întâmpina BSOG în procesul de punere în producție a zăcămintelor de gaze naturale în perioada următoare.
Cu o poziționare solidă pe piață și o experiență îndelungată în regiune, salutăm BERD că partener care împărtășește viziunea noastră asupra importanței proiectului DGM pentru dezvoltarea producției de gaze naturale din sectorul românesc al Marii Negre în mod special, iar în sens mai larg pentru dezvoltarea activităților și infrastructurii energetice la nivel european”, a declarat Marcel van Poecke, directorul Carlyle International Energy Partners.
”Prin această tranzacție de referință, intenția noastră este de a sprijini dezvoltarea companiilor private de petrol și gaze din România. De asemenea suntem angajați în furnizarea de asistență Guvernului României pentru îmbunătățirea continuă a cadrului legal și de reglementare privind operațiunile offshore de petrol și gaze naturale, astfel încât acesta să poată servi nevoile întregii industrii”, a spus la rândul sau Matteo Patrone, directorul regional al BERD pentru România și Bulgaria.
Producția începe anul viitor, gazele vor fi exportate
Recent, Transgaz a anunțat că o conductă care va veni dinspre zăcămintele deținute de Black Sea Oil & Gas în Marea Neagră va fi injectată în gazoductul care vine dinspre Rusia și tranzitează Dobrogea către Bulgaria, Grecia și Turcia.
Astfel, primele gaze care vor fi extrase din Marea Neagră vor fi exportate, iar românii nu vor resimți niciun beneficiu.