Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Bilanț dramatic în urma furtunilor din Italia și Malta: 12 oameni au murit - FOTO

Bilanț dramatic în urma furtunilor din Italia și Malta: 12 oameni au murit – FOTO

Crește bilanțul furtunilor violente care au provocat un adevărat dezastru în Italia, precum și în alte părți importante din Europa. Cel puțin 12 oameni au murit, în Italia și Malta, unde mai multe orașe au fost devastate de rafalele puternice de vânt, precum și de precipitațiile abundente.

Bilanţul persoanelor decedate în Italia a crescut la 10, de la şase anunţate luni, după ce un pompier a murit strivit de un copac prăbuşit în timpul operaţiunilor de salvare în regiunea alpină Bolzano (Tirolul de Sud), în apropiere de graniţa cu Austria. În provincia învecinată, Trento, o femeie şi-a pierdut viaţa după ce locuinţa sa a fost prinsă de o viitură de noroi şi pietre, iar un pescar a fost găsit decedat într-un lac.

Un practicant de kite-surfing a murit în apropiere de Rimini, un oraş de pe ţărmul Mării Adriatice, după ce vântul deosebit de puternic l-au făcut să se izbească violent de o stâncă, relatează Agerpres.

Furtunile din provincia nord-vestică Liguria au determinat închiderea aeroportului din Genova şi au provocat avarii severe la nivelul căilor de acces spre staţiunea turistică Portofino, care a rămas izolată de restul regiunii.

Rapallo, un port din vecinătate, a fost devastat de valuri de până la zece metri înălţime care au distrus aproape 200 de iahturi, inclusiv unul aparţinând fiului lui Berlusconi, Piersilvio, a relatat cotidianul Corriere della Sera.

Marţi, zeci de mii de locuinţe din nordul Italiei au rămas fără electricitate, iar şcolile au fost închise ca măsură de precauţie în mai multe oraşe, printre care Roma, Napoli şi Veneţia – oraș care s-a confruntat, luni, cu cele mai grave inundații din ultimii zece ani.


În Malta, apele agitate au provocat moartea a două persoane: o femeie de naţionalitate germană care făcea scufundări în apropierea insulei Gozo şi un pescar de 85 de ani, care primise anul trecut un premiul pentru salvarea unui om de la înec.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

Intemperiile au afectat, de asemenea, Spania, unde 30.000 de locuinţe din Menorca au rămas fără electricitate timp de 48 de ore, după ce o tornadă a lovit insula în weekend.

În sudul şi centrul Franţei, peste 1.000 de persoane au fost duse în adăposturi peste noapte după ce mai mulţi conducători auto au rămas înzăpeziţi pe şosele, au precizat autorităţile din departamentele Loire şi Haute-Loire.

Foto: EPA


Citește și:

Calvar fără sfârșit pentru handbalista Ada Iliescu. Nu mai aude cu urechea dreaptă și este suspectă de leucemie! Sportiva cere ajutor prin intermediul Libertatea

Close
Închide
  Close