Mergi direct la conținut »
Bilanțul cutremurului de 6,3 grade, din Japonia, a ajuns la patru morți și 380 de răniți
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Bilanțul cutremurului de 6,3 grade, din Japonia, a ajuns la patru morți și 380 de răniți

Bilanțul cutremurului de 6,3 grade, din Osaka, Japonia, a ajuns la patru morți și 380 de răniți, au anunțat autoritățile nipone, care adaugă și că activitatea fabricilor din zona industrială a metropolei a fost întreruptă.

Autorităţile evaluează în continuare pagubele produse de cutremurul de luni, soldat cu 380 de răniţi, potrivit celei mai recente estimări guvernamentale comunicate marţi și citate de presa internațională.

Transmisiunile în direct ale posturilor de televiziune au arătat pereţi prăbuşiţi, geamuri sparte şi conducte de apă avariate în urma seismul produs înainte de ora locală 8 a.m. (01:00 ora României), când navetiştii se îndreptau spre muncă.

Zidurile prăbuşite au provocat moartea unei fetiţe de nouă ani care se îndrepta spre şcoală şi a unui bărbat de 80 de ani, potrivit autorităţilor. De asemenea, un alt bărbat de 85 de ani a murit după ce o bibliotecă s-a prăbuşit peste el, iar o femeie de 81 de ani a fost găsită decedată sub un dulap.

Cutremurul a afectat o importantă zonă industrială din centrul Japoniei. Ministrul comerţului, Hiroshige Seko, a declarat marţi că seismul a forţat companiile să-şi oprească activitatea, dar nu au fost raportate daune la unităţile de producţie. ”Monitorizăm cu atenţie efectele, inclusiv asupra lanţurilor de aprovizionare”, le-a precizat Seko reporterilor.


Citește și: DOCUMENT / Legea offshore, noua Roșia Montană. Petroliștii primesc scutiri de taxe și derogări de la legea patrimoniului


Close
Închide
  Close