Mergi direct la conținut »
Biletele de autobuz în Brașov pot fi plătite și cu telefonul mobil Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Biletele de autobuz în Brașov pot fi plătite și cu telefonul mobil

Biletele de autobuz în Brașov pot fi plătite și cu telefonul mobil

Biletele de autobuz în Brașov pot fi plătite și cu telefonul mobil cu ajutorul unei aplicației „24 pay” care poate fi descărcată gratuit. Reprezentanții RATBV S.A, operatorul de transport public din Brașov, susțin că noua modalitate de plată a călătoriilor va putea fi folosită începând din 1 august.

De săptămâna viitoare, localnicii și turiștii care vizitează Brașovul vor putea cumpăra bilete de autobuz prin intermediul unei aplicații gratuite care poate fi descărcată pe telefoanele inteligentă.

Aplicația „24 pay” este disponibilă pentru sistemele Android şi iOS şi va permite achiziţia mai multor tipuri de titluri de călătorie prin intermediul telefoanelor.

În toate mijloacele de transport în comun, dar și în stațiile de pe raza municipiului Brașov, au fost amplasate coduri QR unice care permit utilizarea acestei aplicații.

În ceea ce priveşte „paşii” catre trebuie urmaţi pentru utilizarea acestui nou sistem: se descarcă aplicaţia pe telefon; se înrolează (ataşează) un card bancar în aplicaţie, VISA sau Mastercard; la deschiderea aplicaţiei pe telefon se selectează secţiunea „Transport public”, iar apoi „cumpără bilet” şi se scanează codul QR din staţie sau mijlocul de transport în comun; se selectează apoi una dintre opţiunile titlurilor de călătorie a căror cumpărare se doreşte, se efectuează cumpărarea şi se primeşte mesajul de confirmare a efectuării tranzacţiei. În cazul controlului efectuat de angajaţii RATBV S.A., călătorii vor prezenta codul QR primit pe telefon, cod care este unic.

Aplicaţia se poate descărca gratuit de pe www.24pay.ro sau Google play/Appstore.

De menţionat că de pe cardul bancar al utilizatorilor se retrage doar tariful biletului, fără nici un alt adaos sau comision.

Sursă foto: Facebook Primăria Brașov


Citește și EXCLUSIV/ Cât câștigă Dragoș Dolănescu, deputat în Parlamentul din Costa Rica? Are un salariu uriaș, dar îl cam ”îndoaie” taxele. ”Milităm pentru micșorarea lor!”


 

Close
Închide
  Close