Mergi direct la conținut »
Biletele de autobuz unice și la același preț în București și Ilfov
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Biletele de autobuz unice și la același preț în București și Ilfov

Primăria Capitalei a anunțat că biletele pentru mijloacele de transport în comun din București și Ilfov, indiferent cine operează cursa, vor avea un preț unic și se va putea călători cu același bilet la toate companiile.

Miercuri s-a luat decizia ca atât Societatea de Transport Bucureşti (n.r. fostul RATB) cât și operatorii regionali publici și privați să efectueze curse între București și Ilfov și să fie introduse un bilet şi un tarif unic pentru călători.

Subvenţiile pentru toți operatorii de transport vor fi suportate de Primăria Capitalei.

„S-a stabilit că pe traseele de transport Bucureşti-Ilfov vor opera atât de Societatea de Transport Bucureşti (STB), fosta RATB, operatorii regionali aparţinând localităţilor membre ale Asociaţiei (Voluntari, Buftea şi Chitila), dar şi operatorii privaţi, în condiţiile asigurării aceloraşi standarde, indiferent de natura operatorului (public – STB, fost RATB, sau privat). Astfel, toţi operatorii vor presta serviciul de transport cu autobuze conforme, omologate pentru acest tip de serviciu, vor asigura respectarea orarului aprobat, curăţenia mijloacelor de transport şi alte aspecte care ţin de calitate şi siguranţă a călătorilor. În regiunea Bucureşti- Ilfov se vor introduce un bilet şi un tarif unic pentru călători, urmând ca subvenţiile să fie acordate atât STB, cât şi operatorilor regionali şi celor privaţi, astfel încât transportul să se desfăşoare la acelaşi cost şi în aceleaşi condiţii”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PMB.


Citește și: Gafă de proporții a lui Tudorel Toader. A prezentat un document semnat de un alt procuror decât Augustin Lazăr! Pe cine dă vina ministrul Justiției


 

Close
Închide
  Close