MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

BIOGRAFIE. Cine este Ştefan-Radu Oprea, propus la Ministerul pentru IMM-uri: A fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Distribuie

Cine este Ştefan-Radu Oprea, care îl înlocuiește pe Ilan Laufer, la Ministerul pentru IMM-uri. Senator de Prahova, acesta a fost prefect, și a studiat Facultatea Utilaj Tehnologic din cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti.

Ştefan-Radu Oprea s-a născut la 14 iunie 1970.

Între 1989 şi 1994, a studiat la Facultatea Utilaj Tehnologic din cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti. În 2009, a urmat cursurile Institutului Naţional de Administraţie, notează www.senat.ro.

Printre funcţiile deţinute se numără: prefect al judeţului Prahova; director al SC Urban Electric SRL; director al SC SF BAU Ploieşti SRL; director al SC Optimex SRL; director SC Util 2000 SRL.

În 2010 a devenit vicepreşedinte PSD Prahova. Membru în Consiliul Naţional PSD.

Din9 decembrie 2012, a fost ales senator de Prahova. Din 3 noiembrie 2015, a devenit membru în Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului. Din 15 februarie 2916, a fost preşedintele Comisiei pentru dezvoltare şi strategie economică.

A fost apoi reales senator PSD de Prahova în legislatura 2016-2020.

Oprea este membru în Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. Este secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Cuba, conform www.cdep.ro.

Oprea a fost trimis în judecată, alături de Mihail Ştefănescu şi firmele Urban Electric şi ICIM, pentru evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani, prejudiciul produs în acest caz fiind de peste 220.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Radu Oprea şi Mihail Ştefănescu, administratori ai firmelor Urban Electric şi ICIM, au ajutat societăţile comerciale M. SRL şi SSWA SRL, precum şi pe reprezentanţii legali sau de fapt ai acestora să deruleze şi să înregistreze operaţiuni comerciale nereale, prin punerea la dispoziţie de contracte de prestări servicii şi lucrări fictive şi emiterea de facturi, în baza cărora s-au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale fictive.

Sursă foto: Inquam Photos

Citește și: VIDEO EXCLUSIV/Spărgătorul Whisky Man, replici de top: ”Eu nu număr banii, îi cântăresc!”|”Cât a durat filmarea, spărgeam cinci bănci!”

Citește mai multe despre stefan radu oprea și ministerul pentru IMM-uri pe Libertatea.

Comentarii