Mergi direct la conținut »
FOTO |  Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, închisă pe termen nelimitat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

FOTO | Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, închisă pe termen nelimitat

Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, închisă pe termen nelimitat. Biserica Momântului Sfânt din Ierusalim a fost închisă, duminică, indefinitiv, ca formă de protest față de noua politică fiscală implementată de guvernul Israelului. Decizia a fost anunțată duminică de bisericile care se ocupă de grija bisericii: Biserica Ortodoxă Grecească, Biserica Romno-Catolică și Biserica Apostolică Armeană.

Șefii bisericilor creștine la Ierusalim au anunțat mișcarea, după ce Comitentul Ministerial pentru Legislație din Israel a discutat actul care va da voie Irsaelului să expropieze terenul vândut de Bisericile Ortodoxă și Romano-Catolică din 2010 până în prezent. Bisericile mai protestează pentru noua politică fiscală a municipalității Ierusalimului, care cere bisericilor să plătească taxe pe proprietate, transmite Haaretz.

Liderii bisericilor au semnat o scrisoare deschisă prin care atacă legislația și mișcările recente făcute de autorități, pe care le cataloghează drept ”un atac sistematic asupra minorității creștine de pe Pământul Sfânt”.

Planul ministerului este de a opri vânzările uriașe de teren făcute de biserici către companiile de imobiliare în cartierele Rehavia, Talbieh și Nayot. Mai mulți rezidenți au protestat împotriva vânzării, ceea ce i-ar forța să-și părăsească casele.

Actul va autoriza ministrul Finanțelor, cu aprobarea Constituției, Legii și Comitetului pe Justiție, să expropieze terenurile vândute de la începutul acestui decenului, drept compensație pentru companiile care au cumpărat terenul.

VIDEO | Sute de oameni au luat lumină a doua oară la Constanța. ”Ca în cușcă eram în casă”
Recomandări

VIDEO | Sute de oameni au luat lumină a doua oară la Constanța. ”Ca în cușcă eram în casă”

 

Liderii bisericilor au spus clar că aceasta este o încălcare asupra drepturilor de proprietate. Liderii au anunțat, totodată, că vor ataca legea legal și diplomatic.

Între timp, reprezentanții bisericii l-au acuzat pe Primarul Ierusalimului, Nir Barkat, că a încălcat tratatele internaționale, după ce municipalitatea a plănuit să colecteze 186 de milioane de dolari, taxe datorate de biserici pentru proprietățile din oraș.


Fiul unui oficial din Ambasada Libiei la București, reținut pentru o dublă crimă. Tânărul ar fi fost în sevraj


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close