MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2018 10:12

Biserica Ortodoxă Rusă rupe legăturile cu Constantinopolul. „O decizie catastrofală”

Distribuie

Biserica Ortodoxă Rusă va trebui să rupă relaţiile cu Constantinopolul, în contextul în care Sinodul întrunit la Istanbul a recunoscut autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Declarațiile aparțin lui Alexandr Volkov, purtător de cuvânt al patriarhului Kiril al Rusiei, care a fost citată de agenția Interfax, preluată de Reuters și de Ria Novosti.

„Patriarhia Constantinopolului a luat astăzi o decizie catastrofală. În primul rând pentru sine şi în general pentru întreaga ortodoxie”, a declarat Volkov, conform Agerpres.

De asemenea, Sinonul a anulat excomunicarea patriarhului Filaret din Ucraina și a decis să îl „restabilească în funcţia sa ierarhică”.

Potrivit sursei citate, Filaret a înființat Biserica Ortodoxă Ucraineană în 1991, după ce Ucraina a devenit stat independent. Ierarhul s-a proclamat patriarh al acestei Biserici, fiind astfel excomunicat de Patriarhia Rusă.

Află cine este Patriarhul Kiril al Rusiei, care a desfășurat o vizită istorică în România, după alegerea sa la conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse.

sursă foto: pixabay


Citește și Cât de buni sunt românii când ajung într-un mediu sănătos! La 23 de ani, angajată la The New York Times!


 

 

Citește mai multe despre biserica ortodoxa și Constantinopol pe Libertatea.

Comentarii