Mergi direct la conținut »
Vizita Papei Francisc la Blaj, în cifre: 60 de tiruri de echipament, 7.400 de scaune și 7 kilometri de garduri
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Vizita Papei Francisc la Blaj, în cifre: 60 de tiruri de echipament, 7.400 de scaune și 7 kilometri de garduri

Vizita Papei Francisc la Blaj, în cifre: 60 de tiruri de echipament, 7.400 de scaune și 7 kilometri de garduri

În urmă cu două săptămâni, pe 2 iunie, Sfântul Părinte Papa Francisc a ajuns la Blaj, acolo unde i-a beatificat pe cei șapte episcopi români greco-catolici uciși din ură față de credință în diferite locuri din România între anii 1950-1970. Cu această ocazie, Papa Francisc i-a întâlnit pe credincioșii greco-catolici și a celebrat Sfânta Liturghie pe Câmpia Libertății din Blaj.

De Andrei Crăițoiu,

60 de tiruri de echipament, o echipă de organizare de 500 de persoane, 600 de voluntari, 300 de corturi pentru participanți, 7.400 de scaune și 7 kilometri de garduri. Acestea sunt pe scurt cele mai importante cifre după vizita oficiată de Sanctitatea Sa Papa Francisc pe Câmpia Libertatii din Blaj.

Organizarea evenimentului a presupus o perioadă de montaj de trei săptămâni, cu peste 60 de tiruri cu echipament, dar și formarea și coordonarea unei echipe de organizare compusă din 500 de persoane, a unei echipe de 600 de voluntari și coordonarea a peste 50 de colaboratori din sectorul privat.

Conform organizatorilor, pentru acest eveniment a fost necesară amenajarea unui spațiu dedicat de 106.498 mp format din Câmpia Libertății și câmpurile adiacente, dar și amplasarea a 7 kilometri de garduri despărțitoare. Au fost montate corturi cu o suprafață totală de 2.200 mp și au fost instalate peste 7.400 de scaune.

De asemenea, au fost amenajati 14.500 de mp de sistem de acoperire a solului pentru a facilita accesul, stationarea in bune conditii a participantilor la eveniment si a echipamentelor tehnice. „Mai exact, au fost montati peste 7.500 de mp de portafloor pentru trafic pietonal, peste 5.300 de mp de portafloor pentru trafic mediu, peste 1.700 mp de portafloor pentru trafic greu pe campurile secundare de acces, pentru accesul tirurilor si utilajelor grele”, dezvăluie organizatorii evenimentului de acum 2 săptămâni.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Într-un comunicat emis de organizatori se precizează că: „Pentru a ușura intrarea zecilor de mii de pelerini la slujba de pe Câmpia Libertății de la Blaj au fost amenajate 60 de porți de acces dotate cu toate cele necesare validării invitațiilor. În plus, pentru voluntarii care au asigurat informarea și ghidarea pelerinilor a fost amenajat un camping cu 300 de corturi, dotat la rândul său cu toate facilitățile necesare”.

Preotul vicar, Cristian Barta, responsabil de comunicare pentru vizita Papei Francisc la Blaj, a spus: „Organizarea unui eveniment de o asemenea amploare, de o profundă dimensiune spirituală, a împlinit motto-ul ales pentru vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc în România: «Să mergem împreună!». La Blaj, am simţit cu toţii, organizatori şi pelerini, faptul că am mers împreună cu Sfântul Părinte! Să rămânem împreună!”.

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'
Recomandări

CTP îl atacă dur pe vloggerul Selly: 'Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..'

Pe durata evenimentului au fost colectate aproximativ 1,5 tone de plastic, deja trimise spre reciclare. „Protejarea mediului și păstrarea curățeniei pe Câmpia Libertății a fost încă de la început unul dintre aspectele pe care a fost pus accentul în planificarea evenimentului”, mai spun organizatorii.

„Acest eveniment de uriaşă amploare a fost un exemplu excelent de colaborare între sectorul privat şi autorităţile statului, toate părţile implicate făcând totul pentru organizarea lucrurilor la cele mai înalte standarde. Toate aspectele, de la cele esenţiale la cele de detaliu, au condus împreună la reuşita unui eveniment cu adevărat istoric, o vizită de o deosebită însemnătate la nivel religios şi chiar la nivel naţional”, a fost mesajul transmide de Codruţa Vulcu, directorul proiectului.


Citește și:

Tolo: Când și-a cerut scuze la Blaj, Papa Francisc a vorbit despre cea mai mare amenințare la adresa viitorului nostru

Close
Închide
  Close