Mergi direct la conținut »
Boala lui Hugo Chavez: vezi evoluțiile majore ale stării de sănătate a președintelui
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Boala lui Hugo Chavez: vezi evoluțiile majore ale stării de sănătate a președintelui

Boala lui Hugo Chavez: vezi evoluțiile majore ale stării de sănătate a președintelui

De Simona Josan,

Iată o cronologie a problemelor de sănătate a președintelui venezuelean:

2011
– 10 iunie: ministrul de Externe din perioada respectivă, Nicolas Maduro, anunţă că Hugo Chavez a fost operat de urgenţă la Havana de un abces pelvin.
– 30 iunie: Chavez declară la Havana că suferă de cancer şi că a fost operat cu succes pentru a doua oară pentru a i se extirpa o tumoare.
– 20 octombrie: după mai multe şedinţe de chimioterapie în Cuba, Chavez anunţă că s-a vindecat
2012
– 26 februarie: Chavez este operat din nou de o tumoare canceroasă. În săptămânile care urmează el este supus unui tratament prin radioterapie, la Havana, care îl ţine departe de scena politică.
– 4 martie: Chavez confirmă că i-a fost extirpată o „tumoare” şi că este vorba despre o recidivă a cancerului de care suferă. El anunţă că va fi supus unor şedinţe de radioterapie, în Cuba.
– 24 martie: prima şedinţă de radioterapie, la Havana.
– 9 iulie: Chavez afirmă, din nou, că s-a „vindecat total” de cancer.
– 7 octombrie: Chavez este reales pentru un mandat de şase ca preşedinte.
– 27 noiembrie: Chavez solicită Parlamentului să autorizeze o vizită în Cuba, pentru a începe un „tratament special”, constând într-o „serie de şedinţe de oxigenare hiperbară”.
– 29 noiembrie: vicepreşedintele venezuelean Nicolas Maduro oferă asigurări că Chavez „se simte foarte bine”.
– 7 decembrie: Chavez revine la Caracas, după un sejur de nouă zile în Cuba.
– 8 decembrie: Chavez anunţă o nouă recidivă a cancerului de care suferă şi că este necesar să fie supus rapid unei noi intervenţii chirurgicale, în Cuba.
– 11 decembrie: Hugo Chavez este operat la Havana pentru a patra oară.
– 19 decembrie: Guvernul anunţă că preşedintele suferă de o infecţie respiratorie postoperatorie, dar că se află într-o stare staţionară.
– 30 decembrie: după o vizită în Cuba, vicepreşedintele afirmă că Hugo Chavez suferă de „noi complicaţii”, al căror tratament nu este „scutit de riscuri”.
2013
– 1 februarie: Nicolas Maduro declară că ciclul postoperator „s-a încheiat” şi că preşedintele este supus unor tratamente „complementare”.
– 15 februarie: după mai mult de două luni de absenţă şi linişte, Guvernul difuzează fotografii cu preşedintele Chavez, zâmbitor, pe patul său de spital.
– 18 februarie: preşedintele anunţă pe contul său de Twitter că s-a întors la Caracas. Potrivit Guvernului şi apropiaţilor săi, el este internat în spitalul militar din capitală.
– 4 martie: Hugo Chavez se confruntă cu o nouă infecţie respiratorie gravă, anunţă Guvernul
Sursa: Mediafax
 

Close
Închide
  Close