MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Boboci de rață sălbatică salvați de pompierii din Oradea. E uimitor ce au făcut să-i scoată la suprafață

Distribuie

Nouă boboci de rață sălbatică au fost salvați de pompierii, care au muncit din greu duminică după amiază. Pompierii au izolat o zonă de aproximativ 800 de metri pentru a ajunge la păsări, dar într-un final i-au scos teferi la suprafață.

Bobocii de rață căzuseră în canalul de pe marginea Căii Aradului, în Oradea, care este acoperit cu dale de piatră

Canalul îngust se află pe marginea şoselei de centură, iar rățuștele au căzut în interiorul acestuia prin orificiile de scurgere ale dalelor de beton ce-l acopereau. Pompierii au scos dalele pe aproximativ 800 de metri și apoi au pompat apă ca să aducă rățuștele la suprafață, relatează ebihoreanul.ro.

Pentru a putea accede la cei nouă boboci, pompierii, sprijiniţi de doi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri Oradea, au îndepărtat o parte din dale (acestea fiind reaşezate după finalizarea misiunii), pe o suprafaţă de circa 800 de metri, izolând puii de pasăre cu ajutorul unor accesorii, într-un perimetru delimitat, în care au introdus apă din autospeciala de intervenţie, aducându-i astfel teferi la suprafaţă”, a explicat, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Cei nouă boboci de raţă sălbatică au ajuns la Grădina Zoologică Oradea.

Sursa foto: ISU Crișana


Citește și: VIDEO | „Game of Thrones” a ajuns la final! Zece seriale care te pot face să uiți de „Mama Dragonilor”


 

Comentarii