Mergi direct la conținut »
Boeing va livra două noi aeronave Air Force One, până în 2024. Cât valorează contractul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Boeing va livra două noi aeronave Air Force One, până în 2024. Cât valorează contractul

Boeing va livra două noi aeronave Air Force One, până în 2024. Cât valorează contractul

Boeing va livra două noi aeronave Air Force One, până în 2024, după ce Boeing Co. a primit un contract de 3,9 miliarde de dolari, în acest sens. Va construi două aeronave 747-8, care vor fi folosite ca Air Force One de către preşedintele american şi care să fie livrate până în decembrie 2024.

Pentagonul a anunţat marţi decizia, afirmând că anteriorul contract anterior pentru dezvoltare a fost extins pentru a include designul, modificarea şi echiparea a două noi aeronave prezidenţiale 747-8.Contractul urmează după înţelegerea informală încheiată între Boeing şi Casa Albă în februarie. Atunci Donald Trump a obiectat la costul de 4 miliarde de dolari al contractului anterior, plângându-se într-o postare pe Twitter că „costurile au scăpat de sub control”.

Casa Albă a precizat în februarie că noul acord va economisi 1,4 miliarde de dolari din banii contribuabililor, dar informaţia nu a fost confirmată din surse independente, notează Agerpres.

Documente privind bugetul Forţelor aeriene pentru anul fiscal 2019 date publicităţii în februarie prevedeau un cost de 3,9 miliarde pentru cele două aeronave.

Aeronavele Boeing 747-8 sunt menite să fie o Casă Albă aeriană, capabile de zbor în cele mai grave scenarii de securitate, precum un război nuclear, şi sunt dotate cu avionică militară, comunicaţii avansate şi un sistem defensiv.

Trump a declarat pentru CBS într-un interviu difuzat marţi, 17 iulie, că noul model de Air Force One va fi modernizat atât la interior, cât şi la exterior, unde va folosi o schemă de culori diferită de cea actuală – alb cu două nuanţe de albastru – care datează de pe vremea administraţiei John F. Kennedy.

„Roşu, alb şi albastru. Air Force One va fi incredibil. Va fi vârful gamei, primul în lume. Şi va fi roşu, alb şi albastru, ceea ce cred că este adecvat”, a afirmat Trump.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

Și Tarom va cumpăra cinci aeronave Boeing noi. , după ce – la începutul lunii trecute, două noi avioane Boeing 737-800 NG au intrat deja în flota companiei naționale aeriene. Contractul de acum a fost semnat la Londra, recent, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Șova.


Citește și: EXCLUSIV/ Cine sunt suspecții dublei crime din Capitală. Frații au fost trimiși la muncă de primarul din Gîrceni: „Să câștige cinstit, prin muncă, o bucată de pâine”


 

Close
Închide
  Close