MENIU CAUTĂ

Bolile care te-ar putea ține departe de permisul auto

Distribuie

Bolile care te vor împiedica să obții permisul auto. Ministerul Sănătății a lansat un proiect de act normativ care restricționează dreptul de conducere a unui autovehicul de către persoanele care au anumite boli. 

Românilor cu probleme cardiace sau diabet le va fi mai dificil să obțină permisul auto, potrivit avocatnet.ro. Persoanele care doresc obținerea permisului de conducere auto și care suferă de afecțiuni cardiovasculare sau diabet zaharat vor putea obține mai greu dreptul de a conduce un autovehicul, potrivit unui proiect de act normativ lansat recent în dezbatere publică de către Ministerul Sănătății.

Proiectul a fost lansat recent în dezbatere pe site-ul Ministerului Sănătății, iar pentru a se putea aplica, ordinul are nevoie de aprobarea ministrului și de publicare în Monitorul Oficial.

Proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1.162/2010 prevede modificarea condițiilor de sănătate pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a obține dreptul de a conduce un vehicul.

În esență, autoritățile vor detalia mult mai mult situațiile în care șoferii pot sau nu să obțină ori să-și reînnoiască permisul dacă au boli de inimă ori diabet.

Poiectul prevede ca permisele de conducere auto să fie eliberate sau reînnoite persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare numai după ce afecțiunea în cauză a fost tratată și în baza unui aviz eliberat de un medic specializat în cardiologie.

Dacă situația medicală o impune, solicitantul permisului auto poate fi nevoit să efectueze un control medical periodic.

De altfel, se complică examenul pentru permisul auto. Apare o nouă probă pentru viitorii şoferi!

Totuși, avem și o veste foarte bună pentru cei care vor să ia PERMISUL AUTO!


CITEȘTE ȘI…

EXCLUSIV/Magdalena Șerban a locuit cu chirie în centrul Capitalei. Avea doar hainele de pe ea (VIDEO)

Șeful Serviciului Omoruri, în lacrimi vorbind despre legile justiției: „Va trebui să punem pedofilul față în față cu victima”


 

Citește mai multe despre boli, Ministerul Sanatatii, permis de conducere, reguli și scoala de soferi pe Libertatea.

Comentarii