MENIU CAUTĂ
, de Theodor Istrate

FOTO/ Bombă descoperită lângă o grădiniță din Vaslui. Un deținut a fost cel care a găsit-o

Distribuie

O bombă în stare de funcționare a fost descoperită, vineri, lângă o grădiniță din Vaslui în timp ce erau efectuate lucrări de amenajare a unui parc în zona respectivă. Cel care a dat peste proiectilul provenind din cel de-al doilea război mondial a fost unul din deținuții care sunt angajați cu ziua de către o firmă privată, scoțând-o din pământ fără a realiza pericolul la care a expus întreaga zonă.

Descoperire șocantă la doar trei metri de intrarea principală în Grădinița nr. 3 Vaslui în care învață zeci de preșcolari care ar fi putut conduce la o tragedie de proporții. Este vorba de o bombă în stare de funcționare, cu toate elementele componente, peste care a dat, întâmplător, un deținut care săpa un șanț pe marginea unui zid de sprijin din fața unității de învățământ. Fără să știe ce este și pericolul la care expune întreaga zonă, deținutul a scos proiectilul din groapă, crezând că este o bucată de metal. Ulterior, colegii deținutului și-au dat că este, de fapt, o bombă astfel încât și-au alertat superiorii care au sunat la numărul de urgență 112.

„Echipa pirotehnică deplasată în zonă a constat că este vorba de un proiectil de artilerie de calibru 75 mm provenind din cel de-al doilea război mondial. Conform procedurilor, după ridicarea respectivului element de muniție, pirotehniștii au săpat, au verificat arealul și au rămas în continuare acolo pentru cercetare și asigurarea zonei”, a declarat, vineri, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Georgică Onofreiasa.

Grădinița în vecinătatea căreia a fost găsit proiectilul funcționează la parterul unui bloc de locuințe cu patru etaje. În ceea ce privește deținutul care a dat peste proiectil, acesta face parte dintr-o echipă de persoane private de libertate angajată de către o firmă care desfășoară activități de amenajare a parcului din apropierea Teatrului de Vară din municipiul Vaslui.


CITEȘTE ȘI:

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Chirurgul Gheorghe Ștefan lovește din nou! După foarfeci, a uitat și „un ghem” de ațe într-un alt pacient!

Citește mai multe despre gradinita și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii