MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Bombă din cel de-al Doilea Război Mondial, în curtea unui localnic din Timiș

Distribuie

O bombă datând din cel de-al Doilea Război Mondial a fost găsită de un localnic din Timiș, chiar în curte. Omul a început să sape pentru efectuarea unor lucrări și a dat de bucata de fier ruginit. La scurt timp și-a dat seama ce descoperise așa că a anunțat imediat la serviciul 112. Pompierii au sosit imediat și au confirmat prezența bombei, așa că la fața locului au ajuns și pirotehniștii.

Descoperirea explozivă a fost făcută în localitatea Hidișelu de Sus iar acolo a ajuns echipajul pirotehnic al ISU „Crișana” Bihor.

Potrivit ISU Bihor, este o bombă aruncător, de calibru 120 milimetri, relatează tion.ro.

Muniţia a fost ridicată, transportată și depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni ai inspectoratului”, a explicat Camelia Roșca, reprezentantul ISU.

Sfaturile pompierilor în cazul suspiciunilor de proiectile și materiale explozibile pentru cetățeni

• să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate;

• să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate;

• să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Sursa foto: tion.ro


Citește și: Firea a interzis cutremurul în București! Un mash publicitar uriaș care înfățișa cum ar arăta o clădire după cutremur a fost dat jos la patru zile după ce a fost montat


 

Comentarii