De patronii de restaurante turci. Ei au acum obligatia ca in cazul in care consumatorul este prea beat pentru a mai putea ajunge singur si in siguranta acasa sa gaseasca o solutie salvatoare. Cum vor sta lucrurile in tara de la confluenta a doua continente, nu stim. Iata cum vad lucrurile patronii romani, in cazul in care un asemenea proiect ar intra in atentia parlamentarilor romani si ar imbraca formele unei legi.
n Catalin Botezatu (foto), creator de moda, patron al restaurantelor Casa Taraneasca Triumf si La Botte: „In toata lumea bautura e scumpa. Daca omul cheltuieste la tine o gramada de bani, nu sa se imbete din doua beri, ce mai conteaza un 50.000 – 100.000 de lei pe care ii scoti din buzunar pentru un taxi. Daca vine beat de afara, atunci lucrurile se schimba total. Eu sunt de acord cu o asemenea lege. In restaurantele mele am intelegere pentru clienti”.
n Gigi Anghelescu, directorul Complexului Hanul lui Manuc: „Noi avem si hotel, asa ca loc este. Nu mai stie de el, il cazez si dimineata, cand isi revine si poate gandi rational, da si omul ceva. Ce sa fac, sa trag de el sa il urc in taxi? Nu pot. Ar fi un lucru nou pentru noi, nu stiu cum o sa fac. Cu siguranta o sa ne adaptam situatiei. Poate se face vreun fond pentru situatii extreme”.
n Bebe Mihaila, patronul Restaurantului-Gradina Toamnei: „Stii care e treaba? Sa nu se invete astia! Iti beau cateva beri, se dau bauti si iti cer sa ii duci acasa sau sa ii culci pe la restaurant. Trebuie sa stai cu ochii pe ei sa nu se „faca”, sa le numeri sticlele. Glumesc. Daca este lege, o sa ne conformam. Cum, o sa vedem atunci. Oricum, pe clientii fideli i-am mai ajutat”.
n Dumitru Dragomir, seful LPF, patron al mai multor restaurante pe care le-a inchiriat: „Ce o sa le fac astora?! O sa le dau un dormitor si niste animatoare sa le treaca timpul mai usor. Daca or mai intelege ceva din oferta mea. Cand o sa fie legea, o sa o respect, nu o sa ma tocmesc”.