17 ani se împlinesc în 2017 de la trecerea în neființă a lui Cătălin Hîldan, ”Unicul Căpitan”. Fostul fotbalist dinamovist, cel mai cunoscut brăneștean, s-a stins pe 5 octombrie 2000, la vârsta de 24 de ani, în timpul unui amical disputat la Oltenița, ca urmare a unui accident vascular cerebral.

Pe 3 februarie 1976, a venit pe lume Cătălin Hâldan, cel pe care suporterii dinamoviști l-au numit ”Unicul Căpitan” al echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare. Din păcate, viața fostului mijlocaș s-a curmat brusc și, la aproape 17 ani de la tragicul eveniment, durerea familiei Hâldan este la fel de mare.

”Ziua de 5 octombrie 2000 este una dintre cele mai negre din istoria clubului Dinamo. Cătălin Hîldan a trecut în nefiinţă la numai 24 de ani. Numele „Unicului Căpitan” este invocat de fiecare dată de suporteri pentru spiritul de luptător şi tenacitatea de care Cătălin Hîldan a dat dovadă pe terenul de fotbal.

Povestea lui Cătălin a început pe 3 februarie 1976. Primul sport pe care l-a practicat, alături de fratele său, Cristi, nu a fost însă fotbalul, ci rugby-ul. Avea 8 ani pe-atunci, când lupta zi de zi, în Ștefan cel Mare, pentru balonul oval. Doi ani mai târziu, „Cătă” s-a apucat de fotbal, ajungând pe mâna lui Ionuţ Chirilă alături de Cezar Dinu, Mihai Tararache sau Florentin Petre. Debutul la echipa mare a „câinilor” s-a produs pe 2 octombrie 1994, într-un meci cu Steaua, dar după trei jocuri a fost împrumutat la Chindia Târgovişte. Prestaţiile excelente l-au readus în vizorul lui Dinamo, unde a intrat sub comanda lui Cornel Dinu. Sezonul 1999-2000 a fost cel mai fericit din cariera sa: dinamoviștii au reușit eventul în România, iar convocarea pentru turneul final al Euro 2000 a sosit, firesc, pe adresa clubului din Ștefan cel Mare.

Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”
Recomandări
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

„Mai bine mor pe teren decât să mă las de fotbal”

O întâmplare ce părea banală, în vara anului 2000, avea să se transforme într-o tragedie pentru suflarea dinamovistă, fotbalul românesc. La un antrenament al naţionalei, Cătălin Hîldan a căzut din senin pe teren, incident trecut cu vederea de medici. Imediat după întâmplare, într-o discuţie cu fratele său, „Cătă” i-a spus că mai bine moare pe teren decât să se lase de fotbal. 5 octombrie 2000 a fost ziua fatidică a carierei şi vieţii „Căpitanului”. Dinamo avea amical la Olteniţa. După primele 45 de minute, la pauză, secundul Cornel Ţălnar îi spune că nu va mai juca şi în partea a doua. „Mă simt într-o formă excelentă, vreau să continui şi, dacă voi simţi că voi obosi, o să fac semne să mă schimbaţi”. În minutul 74 al jocului, Cătălin s-a prăbuşit din senin pe teren. Au fost ultimele momente ale unei vieţi trăite intens. Anevrism cerebral a fost verdictul medicilor …”, se scrie pe pagina de Facebook a clubului Dinamo.

2-Catalin-Hildan-EVZ-590×816Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD
Recomandări
De ce candidatura lui Cîrstoiu vulnerabilizează alianța PNL-PSD

::placeholdeR–>

”Singura mângâiere pentru tata este băiatul meu, Cătălin. Merge cu el la antrenamente (n.r. – fiul lui Cristi Hâldan joacă fotbal la grupa 2003 a clubului Dinamo) și sperăm cu toții să-i calce pe urme unchiului său”

În afara lui Hîldan, al cărui nume îl poartă stadionul de 2.600 de locuri din comună, Brăneștiul a scos capul în lume prin echipa de fotbal.

Brănești, comuna blestemată. De la Cătălin Hîldan, de la a cărui moarte se împlinesc 17 ani, la defuncta echipă de fotbal Victoria!

Echipa a fost înființată în anul 1968, iar în 2007 a promovat în Liga 3. Asemenea multor stele căzătoare din județul Ilfov, în 2009, echipa a reușit accesul în eșalonul secund, pentru ca anul imediat următor să obțină promovarea în primul eșalon al fotbalului românesc. Nu a reușit să se mențină pe prima scenă a fotbalului românesc, clasându-se pe locul 16 din 18 echipe. Echipa a fost dezafiliată și nu evoluează în nici o competiție.

Studiu InfoClima: Patru milioane de români, expuși zilnic la poluarea fonică produsă de traficul rutier. Cum sunt afectate starea de sănătate și calitatea viețiim sunt afectate starea de sănătate și calitatea vieții