De Iulian Cuibar,

„Având în vedere ca pe rețelele de socializare au apărut informații cu privire la acest fapt, precizăm că Direcția de Asistență Socială Brașov nu efectuează vizite la domiciliu decât în urma solicitării prealabile a potențialilor beneficiari sau a aparținătorilor acestora pentru evaluare, încheierea contractelor de furnizare servicii sociale sau ulterior, pentru monitorizare. Astfel, persoanele vârstnice vulnerabile sunt în evidența noastră, au deja o relație stabilită și cunosc asistenții sociali care îi monitorizează. În ultimul timp, angajații noștri nu au efectuat nicio vizită la domiciliul persoanelor vârstnice înafara celor menționate anterior. Nu există niciun angajat al Direcției de Asistență Socială Brașov sau al Primăriei Brasov pe nume «TEODORESCU». Facem un apel la persoanele vârstnice vulnerabile să nu cadă în capcana unor astfel de persoane rău intenționate în aceste momente în care spiritul civic și dorința de întrajutorare ar trebui să ne caracterizeze”, au explicat reprezentanții Direcției.

Aceștia precizează că având în vedere contextul actual, în perioada următoare vor implementa programe destinate persoanelor vârstnice vulnerabile care vor fi făcute publice și care vor veni în sprijinul beneficiarilor la cererea acestora sau a persoanelor apropiate seniorilor.

Modalitatea de intervenție pentru sprijinirea persoanelor vârstnice va fi stabilită de comun acord cu cei care vor apela la numărul 0800 420 123, linie telefonică la dispoziția persoanelor vârstnice vulnerabile.

Citeşte şi:

Primarul din Vaslui care a publicat pe Facebook lista izolaților din cauza coronavirusului. Val de nemulțumiri în comună

VIDEO | Un francez aflat în izolare a alergat distanța maratonului în balcon

Mircea Cărtărescu pentru Radio România Cultural: ”Este o lume unită, chiar dacă unită prin nenorocire, unită prin boală”