Dintre preparatele specific ungurești, prezente la târgul din Cişmigiu veți putea savura: gulaș, tochitură, papricaș, fasole cu ciolan, pastramă de oaie la ceaun și Toroș (varză murată cu carne), kutos.
Comercianți de la Sfântu Gheorghe, Covasna, au adus la târg: turtă dulce, lespede cu smântână, usturoi și cașcaval, langoși umpluți cu brânză și mărar.
Bucureștenii care preferă mâncarea românească au și ei de unde alege: moldovenii fac la târg plăcinte moldovenești, prăjituri de casă cu dovleac, cozonaci domnești, plăcinte poale-n brâu, alivenci, langoși și gogoși.
Nu vor lipsi în Cişmigiu mititeii boiereşti şi prepeliţele la grătar
Amatorii de mâncăruri exotice vor putea mânca și creveți, midii, rapane, calamari, raci și caracatițe.
Nu lipsesc din meniu: mititei boierești, coaste la grătar, prepelițe la jar, pastramă, cârnăciori, aripioare și multe alte preparate la grătar.
Și cofetarii vă așteaptă cu bunătăți: ciocolată de casă fără zahăr cu merișor, ciocolată de casă cu ghimbir, ciocolată de casă fără zahăr cu mentă, cornulețe de casă cu gem, doboș și alte delicatese preparate după rețete tradiționale.
Mâncărurile pot fi stinse cu vin de Pietroasele, sau must proaspăt.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro