Gurmanzii din Marea Britanie se pregatesc pentru un eveniment culinar de mult asteptat: Arthur Boyt, un bucatar specializat in gatitul animalelor omorate de masini pe autostrazi, va lansa in curand o noua carte cu retete. Englezul are deja mii de fani in tara care isi delecteaza papilele gustative cu delicatese de genul: oposum pe asfalt sau iepuri striviti de parbriz.
Britanicul afirma ca gaseste numai animalele ucise de automobilisti pe autostrazi. In bucataria sa se servesc cu regularitate mancaruri din harciog, nutrie, sobolani sau fazan.
Una din specialitatile cu care se mandreste a avut ca ingredient principal un caine din rasa Labrador, a carui carne Boyt o descrie ca semanand foarte mult “cu o bucata frageda de miel”. Arthur Boyt nu se sfieste sa recunoasca faptul ca s-a lins pe degete si dupa o friptura din caine de vanatoare. De asemenea, fostul pompier se poate lauda ca a gustat o tocanita de pisici, bucate din liliac potcoava, ca a mai gatit veverite, vulpi, soareci, caprioare si porumbei. Odata chiar a adus din Canada, unde fusese in vacanta, cadavrul unui porc spinos, care a ajuns in farfuria sa.
Cu toate acestea, Arthur Boyt spune ca din tot ce a gustat in cei 50 de ani, de cand gateste animale ucise pe autostrada, cel mai mult ii place sandvisul cu bursuc.
Boyd a inceput sa gateasca animale moarte in urma cu mai bine de 50 de ani, pentru a face economii financiare. In ultimii 10 ani, dupa a doua casatorie, el si-a schimbat putin dieta: sotia sa e vegetariana, asa ca nici el nu mai consuma carne de caine.
Reteta de harciog cu spaghete
Ingrediente: 500 g spaghete, 30 ml ulei, 250 g de carne de harciog, o ceapa taiata, 125 ml de apa, 60 ml de vin alb, 4 oua, 60 ml de smantana, 100 g de branza parmezan.
Mod de preparare: Taiati harciogul cubulete. Bateti ouale spuma si adaugati parmezan. Puneti pastele la fiert. Puneti la prajit in ulei carnea si ceapa, la foc mediu. Adaugati vin si faceti flacara mai mica. Nu lasati carnea sa se intareasca. Scoateti pastele, apoi adaugati peste ele ou, smantana si parmezan. Adaugati carnea, sosul din tigaie, smantana si amestecati. Presarati parmezan.

:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_b1880887cf88e90e8852dc57e4a5c5ec.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_1a8877956e0572a46aafb9e9d43260e3.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_5f1315973b93a3c5da85eb2cfdfa903a.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_9a3885ca452405eba301fd33241ac1bb.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_6bebb4673c92c53be985bb08c28816bb.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/206_24d5ee37eac1f3194913ea8bb16fb57a.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_e38ef0eb8c4155819b38c9602f2275be.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_b6a07c326c19fc5a286d828e049bd93c.jpg)
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.