Mergi direct la conținut »
Bucureștenii vor circula cu autobuze hibrid. Câte vor fi cumpărate și cât vor costa. Se schimbă și troleibuzele
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Bucureștenii vor circula cu autobuze hibrid. Câte vor fi cumpărate și cât vor costa. Se schimbă și troleibuzele

Bucureștenii vor circula nu numai cu mijloace de transport noi. Deja s-au cumpărat 100 de autobuze noi, iar până la finalul anului viitor trebuie să ajungă și celelalte 300.

Parcul auto al celor de la STB (fostul RATB) se va înnoi radical. Se vor schimba și troleibuzele, fiind deja comandate 100 noi și nepoluante. Mai mult, bucureștenii vor circula și cu autobuze hibrid. Acestea vor funcționa electric, dar, după ce se descarcă, pot rula pe motorină sau pe benzină.

Investiție de 104 milioane de euro

„Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința din data de 18.10.2018, achiziționarea de mijloace de transport mai puțin poluante, și anume 100 de troleibuze și 130 de autobuze hibrid. Finanțarea urmează să fie făcută prin Fondul de Mediu.

Studiul de oportunitate pentru această achiziție a fost întocmit de o echipă formată din specialiști ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (ADTPBI) și ai Societății de Transport București – STB SA. Bugetul total destinat proiectului este de aproximativ 104 milioane de euro”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul tpbi.ro.


EXCLUSIV/Omul cu două fețe. Preotul-polițist Bogdan Nițu are Biblia într-o mână și Codul Penal în alta – FOTO

Close
Închide
  Close