Mergi direct la conținut »
Bucureștiul are cel mai prost trafic rutier din Europa. Pe ce loc se situează Capitala la nivel mondial
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Bucureștiul are cel mai prost trafic rutier din Europa. Pe ce loc se situează Capitala la nivel mondial

Bucureștiul ocupă locul unu în Europa și cinci în lume în privința aglomerării traficului și ambuteiajelor produse pe stradă în anul 2018, rezultă din raportul anual al companiei olandeze de sisteme de navigaţie TomTom.

Capitala României ocupă locul al cincilea în lume după Mexico City, Bangkok, Jakarta și Chongqing la capitolul cele mai aglomerate metropole. Bucureștiul este urmat de istanbul, Chengdu și Tainan.

Potrivit aceluiași clasament, primele locuri în lume sunt ocupate de pieţele emergente, din rândul țărilor bogate, doar Los Angeles este în top 15, fiind pe poziţia a 14-a.

Există, însă, și orașe care nu au fost incluse în clasament, deoare ce problemele de acolo sunt prea grave și continuă să se înrăutățească. Astfel de orașe sunt Dhaka, Delhi şi Karachi, unde populația crește îngrijorător de repede.

Raportul „TomTom Traffic Index” a analizat datele privind traficul urban din 390 de oraşe din 48 de state de pe şase continente

O metodă de reducere a blocajelor înregistrate în trafic o reprezintă restricţionarea folosirii autovehiculelor. Interzicerea unor maşini în anumite zile a fost implementată cu succes în oraşe ca Manila, Mexico City, Bogota şi Beijing. Decizia Londrei de a introduce o taxă pentru vehiculele care circulă în zonele aglomerate a avut un efect similar. Iar alte oraşe, cum ar fi Dhaka, Jakarta, Lahore sau cele din China şi India şi-au extins reţeaua de metrou.


Citește și: FOTO| Spitalul Pantelimon a externat un pacient aflat în stare critică. Imagini șocante cu femeia trimisă acasă


 

Close
Închide
  Close