MENIU CAUTĂ
03 Oct. 2002 21:00

Bucurestiul emana radiatii telurice ucigase

Distribuie

Este un „focar geopatogen”, cum ii spun specialistii, o anomalie magnetica din care pulseaza radiatii de intensitati variabile, din motive inca necunoscute. Densitatea cea mai mare de perturbari geopatice foarte puternice se afla in jurul Palatului Parlamentului, in apropierea Casei Presei si in zona Cotroceni. Elena Ceausescu stia despre existenta catorva focare chiar in Palatul Cotroceni.
„Studierea focarelor geopatogene a inceput in Romania in octombrie 1961, in secret, in cateva unitati militare, prin metode paranormale. Rezultatele au fost monitorizate de ofiteri superiori din cadrul Ministerului Fortelor Armate, cum se numea pe atunci. Armata s-a preocupat mai departe de problemele cunoasterii extrasenzoriale, prin infiintarea unei echipe din care faceam parte si eu. In luna martie, anul 1975, am fost chemat sa efectuez detectii extrasenzoriale la Palatul Cotroceni, in vederea localizarii unor eventuale focare geopatogene. A rezultat ca in Palatul Cotroceni si in aripa vestica anexa exista un focar geopatogen de inalta intensitate si patru focare geo-patogene de intensitate medie, cu arii de influenta variabila. In urma rezultatelor, Elena Ceausescu a dat dispozitie sa fie demolata cladirea anexa, situata pe partea sudica a platoului Cotroceni, si a fost construit acolo un ansamblu de cladiri, practic inca un palat. La ora actuala, presedintete tarii isi desfasoara activitatea in aceasta cladire mai noua. Si nu intamplator.” Afirmatia apartine lui Vasile Rudan, unul dintre cei mai mediatizati cercetatori ai fenomenului geopatic in Romania.
Un focar geopatogen este un loc care emite radiatii nocive, de natura necunoscuta, din adancul Pamantului. In literatura de specialitate din Occident, pentru aceste zone patogene se foloseste termenul de „stres teluric”. Radiatiile geopatogene nu pot fi detectate cu aparate de masura, decat cu foarte mare greutate si cu riscul unor erori majore. Metoda de detectie cea mai folosita este, deocamdata, una paranormala: radiestezia. Focarele se mai pot depista si prin urmarirea comportamentului animalelor, care evita cu mare atentie zonele respective.
Sursa geopatogena poate avea diferite intensitati si se poate manifesta pe suprafete variabile. De obicei insa, un focar geopatogen nu are mai mult de 1-2 metri patrati. Pana acum s-au detectat mai multe tipuri de radiatii nocive, provenite din surse naturale si surse artificiale. Cele mai periculoase pentru om sunt insa cele naturale, mai exact punctele unde magnetismul Terrei este altfel decat cel normal si are efecte nocive pentru organism.
In Romania s-a vorbit public despre acest fenomen dupa 1990. De studierea zonelor geopatogene s-au ocupat mai multe grupuri. Cei mai cunoscuti in domeniu sunt Eugen Celan, Alexandru Maruta, Nicolae Constantinescu, Vasile Rudan (cel care a botezat aceste radiatii drept „focare geopatogene”) si Ancu Dinca.
Chirurgul Nicolae Constantinescu spune ca anomalia magnetica geopatogena se manifesta asupra organismului in masura in care o persoana se expune o perioada indelungata, mai multe ore pe zi. In dormitor, daca locuinta sta pe un asemenea focar, sau la locul de munca, de pilda. „Focarele geopatogene, spune Nicolae Constantinescu, produc, la inceput, o stare generala de rau, inexplicabila, insomnii, dureri de cap. In timp, daca nu se iau masuri, apar forme de cancer, dar si disfunctii endocrine.”
Boala avanseaza lent pe parcursul a 15 – 20 de ani. De obicei, persoana afectata nu stie despre ce este vorba, da vina pe nenoroc sau pe lipsa de stiinta a medicilor.
Organismul uman se comporta diferit totusi la aceste radiatii nocive. Unii indivizi sunt mai rezistenti, altii mai putin. Cei mai expusi sunt copiii si batranii. In general, subconstientul il „impinge” pe om cat mai departe de o asemenea zona malefica. In acest sens este bine sa ne ascultam instinctul, adica atunci cand nu ne sintim bine intr-un anumit loc, sa ne mutam amplasamentul. „Am cunoscut zeci de bucuresteni care, dupa ce au aflat cauza bolilor care ii macina, si-au vandut locuintele pentru a scapa de actiunea geopatica”, spune Vasile Rudan.
(Continuarea in suplimentul viitor)

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 17 februarie 2019
Comentarii