MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2017 23:12

Bucurie pentru schiori. Pârtii perfecte la munte FOTO

Distribuie

La munte, zăpada care a căzut în ultimele zile, a umplut încă de vineri pârtiile cu împătimiţi ai sporturilor de iarnă. Administratorii domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei se aşteaptă la cel mai aglomerat sfârşit de săptămână de până acum.

Toate pârtiile de pe Valea Prahovei sunt excelente pentru schi şi săniuş şi sunt acoperite acum şi de un nou strat de omăt natural.

Turiştii care s-au grăbit să nu prindă aglomeraţia din weekend au pornit încă de vineri spre staţiunile de pe Valea Prahovei. În Predeal, atât cele 3 pârtii pentru avansaţi, cât şi cele 2 destinate începătorilor, care însumează în total 7 kilometri, au fost pline cu pasionaţi ai sporturilor de iarnă care au vrut să profite de omătul prospăt căzut.

Şi vremea ţinut cu turiştii, iar după câteva coborâri toată lumea s-a relaxat în aer liber, în vârful pârtiei. Termometrele au arătat 2 grade Celsius, iar peisajul a fost spectaculos la înălţimi.

„Pârtiile sunt senzaţionale! De mult nu am mai văzut pârtiile aşa de bune şi zăpada excepţională. În vârful Clăbucetului priveliştea este de vis şi recomand la toată lumea să vină aici pentru că au ce să vadă. Din Galaţi am venit cu un grup de prieteni şi vom sta tot weekend-ul. Vă daţi seama că vom petrece toată ziua pe pârtie şi vom face coborâre după coborâre', a povestit Claudiu din Galaţi.

La Predeal, stratul de zăpadă măsoară peste o jumătate de metru. Atât teleschiul, cât şi telescaunul vor funcţiona la capacitate maximă în acest sfârşit de săptămână. Turiştii se pot bucura de schi şi snowboard şi după lăsatul serii pentru că instalaţia de norcturnă rămâne aprinsă până la orele 22 pe pârtia Clăbucet.

„Pârtiile sunt amenajate în totalitate. Stratul de zăpadă are 50 cm. Aşteptăm să vină un număr mare de turişti în acest sfârşit de săptămână. Vremea este frumoasă şi pentru că a şi nins în ultimul timp, pârtiile sunt extraordinar de bune', a explicat salvamontistul Mihai Marina.

La Predeal, o cartelă valabilă o zi întreagă pe domeniul schiabil costă 140 de lei pentru adulţi şi 72 de lei pentru copii, iar cei care vor să schieze doar o jumătate de zi trebuie să achite 80 de lei şi 43 de lei pentru cei mici.

Comentarii