MENIU CAUTĂ

Bugetarii nu mai primesc tichete de masă începând cu 2018

Distribuie

Noua lege a salarizării bugetare prevede, printre altele, ca, de anul viitor, bugetarii să nu mai primească tichete de masă, acestea urmând să fie înlocuite cu o indemnizație anuală de hrană, a cărei valoare se va situa la nivelul a două salarii minime brute pe țară. Practic, aceasta va fi acordată proporțional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară. 

Potrivit legii salarizării, de acești bani vor beneficia bugetarii, „cu excepția personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană”. În plus, documentul stabilește că indemnizația de hrană nu va fi acordată persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică, alese și numite.

LLegea se aplică doar bugetarilor, nu și angajaților în domeniul domeniul privat. În cazul lor, patronii vor decide dacă vor oferi în continuare tichete de masă. Spre deosebire de bonurile de masă, norma de hrană pentru bugetari este supusă impozitării complete.

Măsura va afecta cel puțin un milion și jumătate de români.

CITEȘTE ȘI:

Fostul principe Nicolae: Declarația de retragere a titlului nu a fost scrisă de mine. Am fost obligat să o accept, am refuzat să o semnez

 

Medic: Vârsta la care fetele încep viaţa sexuală a scăzut mult, din cauza ”atacului” informaţional din surse îndoielnice / VIDEO

 

EXCLUSIV/ Florin Salam, părăsit de oamenii care i-au fost alături în ultimii zece ani. Picatura care a umplut paharul a fost noua lui nevastă!

Comentarii