Mergi direct la conținut »
O porțiune din Șoseaua Kiseleff s-ar putea numi Bulevardul Regele Mihai I. La fel și Parcul Herăstrău
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O porțiune din Șoseaua Kiseleff s-ar putea numi Bulevardul Regele Mihai I. La fel și Parcul Herăstrău

O porțiune din Șoseaua Kiseleff s-ar putea numi Bulevardul Regele Mihai I. La fel și Parcul Herăstrău

Segmentul din Șoseaua Kiseleff, delimitat între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, ar urma să se numească Bulevardul Regele Mihai I al României, potrivit unei propuneri a grupului consilierilor generali PNL. Aceasta urmează să fie votată în ședința Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de marți, 19 decembrie.

De Delia Chilianu,

“Regele Mihai a fost, este și va rămâne singura personalitate politică în dreptul căreia istoria se înclină. Se înclină astăzi cu ocazia pierderii și se îndatorează să-și aducă omagiul, adevărul nedistorsionat, adevărul pur, al unui Rege care și-a iubit țara dincolo de frontierele exilului și dincolo de moarte”, spune Sorin Mărgărit, consilier general PNL, cel care a inițiat proiectul de hotărâre a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) privind redenumirea unei porțiuni din Șoseaua Kiseleff în Bulevardul Regele Mihai I al României.

Ședința CGMB va avea loc marți, 19 decembrie, de la ora 14.00, la sediul Primăriei Capitalei.

“Țin să amintesc că a existat o perioadă în care întreaga șosea a purtat numele Regelui Mihai: 1940-1944. Îmi exprim speranța că toți colegii din Consiliul General – indiferent de apartenența politică – vor înțelege necesitatea de a cinsti onoarea uriașei figuri istorice care a fost Regele Mihai I”, a mai declarat consilierul Sorin Mărgărit.
În schimb, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, propune schimbarea denumirii Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I. Proiectul ar urma să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).Totuși, consilierul PNL Cătălin Deaconescu critică propunerea edilului şi îi cere Gabrielei Firea să aibă respect faţă de familia Majestăţii Sale, care este în doliu, şi să retragă proiectul.

„Doamnă Gabriela Firea, lăsaţi-ne Regele să se odihnească în pace! După ce s-a repezit, pe când nici nu era anunţat oficial decesul Regelui, să propună schimbarea denumirii Pieţei Victoria în Piaţa Regele Mihai, după ce ziua a plâns pios la gardurile Palatului Regal, iar seara a râs copios la o comedie la Teatrul Naţional, astăzi doamna Firea ne propune să schimbăm denumirea parcului Herăstrău în parcul Regele Mihai! (…) Doamna Firea, unde eraţi când Regele nostru a fost umilit de regimurile neocomuniste ale PSD? Ce nu aţi înţeles din faptul că familia regală este în doliu? Dacă v-a mai rămas o fărâmă de decenţă, retrageţi acest proiect! Regele şi patria! Doamnă, dacă vreţi sa onoraţi memoria Regelui, faceţi ceva pentru patrie şi pentru bucuresteni! Pentru Regele nostru, din păcate, e prea târziu…”, a scris Cătălin Deaconescu pe pagina sa de Facebook.


CITEȘTE ȘI:

Close
Închide
  Close