De Bobi Neacșu,

Bulgaria menţine carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc pe teritoriul său. Dar această măsură nu se mai aplică în cazul cetăţenilor bulgari şi cetăţenilor din alte ţări membre ale UE care călătoresc din motive umanitare şi persoanelor care “reprezintă activităţi comerciale, economice şi de investiţii”, scrie Agerpres.

De asemenea, carantina nu se va aplica persoanelor care au legătură directă cu construcţiile, mentenanţa, operaţiunile şi asigurarea securităţii infrastructurilor strategice şi critice din Bulgaria.

Ministerul Sănătăţii de la Sofia a anunţat că ridicarea interdicţiei vizează, de asemenea, San Marino, Andorra, Monaco şi Vatican.

Bulgaria a interzis, la jumătatea lunii martie, intrarea pe teritoriul său pentru călătorii din multe ţări cu scopul de a încetini propagarea noului coronavirus.

Bulgaria a anunţat marţi că a convenit cu ţările vecine Grecia şi Serbia să relaxeze de la 1 iunie unele restricţii de călătorie instituite pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Bulgaria a raportat până joi 2.331 de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 120 de decese, un număr relativ scăzut, comparativ cu alte ţări din Europa.

Citeşte şi:

Starea Libertății | Ce spune Dragoș Pătraru despre mesajele contradictorii pe care le primim legate de purtarea măștilor

“Ea era altfel”. Teama de spionii Securității, concertele de orgă și liniștea poetei Gabriela Melinescu

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor