MENIU CAUTĂ

Bunăciunea asta a înşelat popi şi poliţişti cu 200.000 €!

Distribuie

Nicoleta Cristina Bologea a pus la cale un joc piramidal bancar în care a prins mai multe persoane, printre care preoţi de la Episcopia Severinului, casiera Epis c o p i e i , poliţişti, foşti fotbalişti, dar şi mai mulţi oameni de afaceri. Tânăra le-a spus acestora că lucrează la o casă de schimb valutar şi că ar fi aflat de o licitaţie la care ar putea cumpăra euro cu doar 3,8 lei, deşi cursul pieţei este de 4,3. Pentru că ea nu avea banii necesari, urma să strângă de la mai multe persoane, cărora le dădea într-o săptămână o mică avere.
”Eram prieteni de mai mult timp şi mi-a spus că îmi dă banii înapoi cu vreo 300-400 de euro în plus, în maximum două săptămâni, aşa că i-am dat 3.000 de euro. Am avut încredere cunoscându- o de mult timp şi apoi au trecut aproape trei săptămâni şi nu a mai răspuns la telefon. Apoi, am aflat că ar fi fugit din ţară. Spunea că va cumpăra euro la un curs mai mic şi că ne va da nouă mai mulţi bani în scurt timp”, ni s-a confesat unul dintre păgubiţi, care a dorit să nu-şi decline identitatea.

A mai prostit fotbalişti şi afacerişti locali

Printre cei care au crezut- o pe cuvânt pe frumoasa brunetă, se numără şi un preot din Drobeta-Turnu Severin, care i-a lăsat pe mână aproape 80.000 de euro, dar şi un prelat din Strehaia, care ”a investit” 20.000 de euro. Mai mult, potrivit unor surse, restul păgubiţilor, în total aproape 20, ar fi poliţişti, afacerişti locali sau foşti fotbalişti din zonă. În momentul în care şi-au dat seama că au fost excrocaţi, păgubiţii au făcut plângeri la Poliţie, iar acum oamenii legii din cadrul IPJ Mehedinţi anchetează cazul.

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje pe Libertatea.

Comentarii