Mergi direct la conținut »
”Bunica nazistă”, căutată de autoritățile din Germania pentru că nu s-a prezentat la închisoare să-și execute pedeapsa
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > ”Bunica nazistă”, căutată de autoritățile din Germania pentru că nu s-a prezentat la închisoare să-și execute pedeapsa

”Bunica nazistă”, căutată de autoritățile din Germania pentru că nu s-a prezentat la închisoare să-și execute pedeapsa

Comitetul Internațional Auschwitz și-a exprimat, duminică, speranța că o femeie condamnată la închisoare pentru negarea Holocaustului, supranumită ”bunica nazistă”, va ajunge în scurt timp în spatele gratiilor, după ce nu s-a prezentat săptămâna trecută la penitenciar pentru a-și începe perioada de detenție.

Ursula Haverbeck, în vârstă de 89 de ani, a fost condamnată în repetate rânduri la închisoare în 2016 și 2017, după ce a fost acuzată de incitare la ură, în urma declarațiilor sale, prin care nega Holocaustul. Ea a afirmat că Auschwitz a fost doar un lagăr de muncă, niciodată utilizat pentru exterminare în masă.

Ea a făcut recurs la decizia instanței din august 2017, însă un tribunal regional din landul Saxonia Inferioară a dispus ca sentina să fie executată.

Bătrâna a fost găsită vinovată la acuzația de incitare la ură în opt situații și a fost condamnată, în august 2017, la doi ani de închisoare fără suspendare, scrie Agerpres. Anterior, ea a mai fost condamnată la închisoare de mai multe ori în 2016 și, ulterior, în 2017.

Estimările arată că aproximativ 1,1 milioane de oameni au murit la Auschwitz, 90% dintre aceștia fiind evrei.

Negarea Holocaustului este o infracțiune în Germania, în virtutea unei legi din 1985 și a amendamentelor ulterioare ale acesteia, care interzic incitarea la ură. Pedepsele pot fi diferite în funcție de gravitatea faptei, dar cei care neagă Holocaustul pot primi o amendă și cinci ani de închisoare.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Mărturiile poliţiştilor din Voluntari care au ajuns primii la şoferul atacat la Sineşti! “Era într-o stare de agitaţie ca urmare a şocului suferit”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close