Mergi direct la conținut »
Calendar simulare BAC 2019. Care este programul examenelor

Calendar simulare BAC 2019. Elevii claselor a XI a și a XII-a susțin luni, simularea la limba și literatura română. Urmează ca în zilele următoare să aibă loc simulări și la celelalte probe. Află care este programul examenelor:

De Dragoș Tănase,

Calendar simulare BAC 2019 – probe scrise

  • 18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 19 martie 2019 – Proba E) b) – probă scrisă Limba şi literatura maternă
  • 20 martie 2019 Proba E) c) proba scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 21 martie 2019 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării (se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a)
  • 29 martie 2019 – Afişarea rezultatelor.

Simularea probelor de bacalaureat încearcă să îi introducă pe elevi cât mai mult în atmosfera de examen, subiectele fiind similare cu cele pe care le vor primi la bac, vor avea trei ore la dispoziție pentru rezolvarea lor, iar în tot acest timp vor fi supravegheați atent de profesori.

Simularea BAC 2019 începe la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, iar din momentul în care aceștia au primit subiectele vor avea la dispoziție trei ore pentru a le rezolva.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) – în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro – și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Calendarul examenului de BAC 2019

Ministerul Educației Naționale (MEN ) a aprobat calendarul examenului național de Bacalaureat 2019, din anul şcolar 2018-2019. Astfel, prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

Conform calendarului proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb)- este programată marți, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie.

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00).

Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 – 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.


Citește și: Simulare Bac 2019 – Limba română. Elevii claselor a XI-a și a XII-a își testează cunoștințele


Close
Închide
  Close