Mergi direct la conținut »
Călin Popescu Tăriceanu nu e de acord cu scutirea de impozit pentru IT-işti: "Sunt şi în alte domenii oameni extrem de valoroşi"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Călin Popescu Tăriceanu nu e de acord cu scutirea de impozit pentru IT-işti: "Sunt şi în alte domenii oameni extrem de valoroşi"

Călin Popescu Tăriceanu nu e de acord cu scutirea de impozit pentru IT-işti: „Sunt şi în alte domenii oameni extrem de valoroşi”

Călin Popescu Tăriceanu nu e de acord cu scutirea de impozit pentru IT-işti şi spune că sunt şi în alte domenii oameni extrem de valoroşi, care nu beneficiază de aceleaşi avantaje.

„Eu nu sunt foarte confortabil cu această soluţie de scutire de impozite pentru domeniul IT. A fost la un moment dat poate o justificare şi avem şi acum o justificare, care cred că e valabilă. Vrem să ţinem specialiştii în IT în România. Nu vrem ca această forţă de muncă foarte valoroasă să emigreze, dar în acelaşi timp eu vă spun ca liberal că eu cred în neutralitatea stimulentelor economice şi ca atare ceea ce se întâmplă este o distorsiune în piaţă. Să ştiţi că IT-ştii sunt oameni extrem de valoroşi, dar nu sunt singuri. Sunt şi în alte domenii oameni extrem de valoroşi, dar care nu beneficiază de aceleaşi avantaje”, a spus Tăriceanu într-o conferinţă de presă la finalul lucrărilor Şcolii Politice de Iarnă a TLDE, potrivit Agerpres.

Preşedintele Senatului a mai spus că nu se pot da tuturor scutiri de impozit, pentru că bugetul trebuie alimentat.

De la 1 februarie, programatorii cu studii medii sunt scutiţi de plata impozitului. Condiţia este ca aceştia să demonstreze că urmează cursurile unei instituții de învățământ superior.


REPORTAJ/Viața de salvamontist, o luptă cu secundele pe marginea prăpastiei. Moartea îi pândește la fiecare intervenție, dar au salarii de 2.000 de lei

Close
Închide
  Close