MENIU CAUTĂ

Camera de Comerț România-Egipt, inaugurată la București. Care sunt avantajele pentru cele două țări

Distribuie

Protocolul de liber schimb între România și Egipt a permis inaugurarea Camerei de Comerț Bilaterală România-Egipt care are rolul de facilita importurile și exporturile dintre cele două țări. Egiptul este considerat astfel, o poartă a intrării României în lumea arabă, iar din punct de vedere al Egiptului, posibilitatea de a pătrunde pe piața Uniunii Europene.

Luna trecută, la Cairo, a fost semnat protocolul de liber schimb între România și Egipt.

Este încă o cărămidă pusă la clădirea zidului relației celor două țări. Relațiile noastre au început cu mult timp în urmă, în istorie și se tot îmbunătățesc, devin tot mai apropiate, în special pe partea de comerț” a declarat Excelența sa Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, ambasadorul Egiptului în România, potrivit national24plus.ro.

Ceea ce ne dorim este să încurajăm firmele românești să meargă să facă investiții în Orientul Mijlociu și totodată să deschidă piața de desfacere de acolo. În același timp ne dorim ca Orientul Mijlociu să vină în Europa, să vadă ce se întamplă aici și să se muleze pe legislația europeană, astfel încât să realizăm un echilibru între cele două culturi” este de părere avocatul Corina Cornelia Abdelrazek.

Marius Niculae, directorul Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale din România consideră că viitorul comerțului este reprezentat de astfel de înțelegeri între țări, care încurajează investitorii și comercianții. „Beneficiile sunt multiple (..) sunt tratate semnate și vine să completeze întreg ansamblu care poate să perfecteze evoluția viitoarelor relații de afaceri”.

Cum decurg însă lucrurile, explică chiar un fermier care exportă deja grâne în Egipt.

Avem un interes mare să exportăm în Egipt. Exportăm deja în anumite țări din zonă. (..) Camera de comerț ne ajută cu punerea în contact cu diverși parteneri egipteni, care să fie interesați de afacerea noastră” a spus Puiu Ilisei.

În 2018, valoarea comerțului bilateral dintre Egipt și România a ajuns la 918 de milioane de dolari, Egiptul devenind principalul partener comercial al țării noastre în regiune.


Citește și: Estul trage tare să ajungă Vestul! Premieră într-un oraș din România: Suceava trece la taxiuri electrice | FOTO


 

Citește mai multe despre camera de comert pe Libertatea.

Comentarii