De Geo Berciu,

Opoziţia a acuzat puterea că sprijină o lege ce va da voie primarilor să eutanasieze în masă câinii fără stăpân şi care permite sub acoperământ legal tratamente brutale pentru animale. O altă problemă invocată de opoziţie este că legea nu încurajează soluţiile unitare, iar localităţile în care câinii rămân pe străzi vor deveni sursă de migraţie către localităţile unde animalele au fost ridicate.

În replică, deputaţii puterii au susţinut că legea permite fiecărei primării să decidă, în urma consultării cetăţenilor, ce soluţie adoptă, fie construirea de adăposturi, sterilizarea, fie eutanasierea. Puterea a mai invocat în sprijinul legii incidentele din ce în ce mai dese în care animalele înfuriate care au provocat răni grave sau chiar decesul unor persoane.
Legea a fost vehement contestată de organizaţiile pentru apărarea drepturilor animalelor, atât din România, cât şi din străinătate, dar şi de mai mulţi europarlamentari, în special cei ai PSD.

„Maidanezii vor dispărea în scurt timp de pe străzi”

pirpiliu stefan„Prin adoptarea acestei legi România intră în normalitate, alături de celelalte țări civilizate unde pe străzi nu trăiesc câini vagabonzi.Totodată, acum li se dă posibilitatea reală  celor care clamează iubirea pentru maidanezi să-i adopte și să le ofere o un trai civilizat, să nu mănânce din gunoaie sau să tremure pe străzi în frig. Odată adoptată aceste lege vă asigur că vor fi mult mai puține victime ale maidanezilor, întrucât, dacă autoritățile locale își vor face conștiincios treaba, maidanezii vor trebui să dispară în scurt timp de pe străzi”, ne-a declarat deputatul PDL Ștefan Pirpiliu, unul dintre inițiatorii legii.
După votarea legii, iubitorii de maidanezi, care se aflau în Parlament s-au dat în spectacol, acuzându-i pe aleși că sunt criminali. Aceștia le cereau deputaților ca după sterilizare, maidanezii să fie returnați pe străzi și să traiască acolo până la moarte.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare