De Valentina Postelnicu,

De precizat este că, la alegerile locale, se votează doar în circumscripţia unde persoana are domiciliul şi nu există liste suplimentare.

Cu toate acestea, este posibil ca data să se schimbe în cazul în care se declanşează alegeri anticipate, o dată cu alegerile locale, o variantă lucată în calcul fiind data de 14 iunie.

Liberalii spun că organizarea alegerilor la această dată este şi ea problematică, pentru că mandatul actualilor primari se încheie pe 5 iunie, când au avut loc ultimele alegeri locale, în 2016.

Guvernul trebuie să emită până în luna martie hotărârea de Guvern pentru stabilirea calendarului alegerilor locale.

Partidele cer Guvernului un calendar cât mai urgent al alegerilor locale

Alianța USR PLUS a solicităat, luni, președintelui Klaus Iohannis și premierului Orban să propună cu un calendar clar pentru modificarea legii privind organizarea alegerilor locale în două tururi și pentru organizarea alegerilor anticipate în cel mai scurt timp.

Solicitarea a fost făcută, luni, după o ședință comună a celor două Birouri Naționale USR PLUS.

Alianța USR PLUS consideră că planul și calendarul pentru organizarea alegerilor din acest an trebuie stabilite și puse în aplicare rapid, orice amânare ține România blocată, cu un Parlament controlat în continuare de PSD.

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»
Recomandări

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»

Şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut luni Guvernului să propună „îndată” un calendar pentru alegerile locale, pentru ca partidele să poată să se organizeze corespunzător.

„Alegerile locale se apropie cu repeziciune, de aceea cer Guvernului să propună îndată un calendar, în aşa fel încât partidele să poată şti bine care este data desfăşurării alegerilor şi să ne organizăm pe cale de consecinţă. Acesta este un lucru foarte important care nu trebuie sub nicio formă amânat şi care este de resortul Guvernului, care organizeză alegerile. Sigur că subiectul foarte important este cum se vor face aceste alegeri şi pot să vă spun că ALDE optează, fără niciun fel de echivoc, în favoarea alegerii primarilor în două tururi, acesta a fost de fapt şi unul din subiectele pe care le-am convenit cu PNL înainte de votul de învestitură care a avut loc în Parlament”, a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al ALDE.

El a adăugat că se impune ca Guvernul să găsească soluţia optimă pentru modificarea legislativă, astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin. Liderul ALDE a precizat că nu este de acord cu asumarea răspunderii pentru un astfel de subiect.


Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă