MENIU CAUTĂ
05 Sep. 2017 18:23

BACALAUREAT 2018. Examenele încep mai devreme. Calendarul complet aprobat de Ministerul Educației

Distribuie

BACALAUREAT 2018. Examenul de Bacalaureat 2018 începe mai devreme. Mai exact, pe 12 februarie, dată la care vor avea loc probele orale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

BACALAUREAT 2018. Calendarul primei sesiuni

Examenul de Bacalaureat 2018 va începe mai devreme, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, citat de Agerpres. Astfel, în 12 și 13 februarie 2018, va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), care va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 14-15 februarie.

În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D) iar în 21 și 22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă — Limba și literatura română — Ea) — va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba și literatura maternă — Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) — proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă — la alegere a profilului și specializării — proba Ed) — se va desfășura vineri, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12,00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12,00 — 16,00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie — 2 februarie 2018. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 25 mai.

Bacalaureat 2018. Calendarul sesiunii de toamnă

Potrivit ordinului, a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2018 are următoarea structură: 10 — 13 iulie înscrierea candidaților, 27 iulie înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe.

Pe 20 august se va susține proba scrisă la Limba și literatura română, pe 21 august — cea la Limba și literatura maternă, 22 august — proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august — proba la alegere a profilului și specializării.

Între 24 și 27 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august — evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 și 30 august — evaluarea competențelor digitale.

În zilele de 30 și 31 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Pe 1 septembrie vor fi afișate rezultatele (până la ora 12,00) și vor fi depuse contestațiile, între orele 12,00 și 16,00.

Pe 6 septembrie vor fi făcute publice rezultatele finale.

BACALAUREAT 2018. Lucrările vor fi corectate online

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat că începând de anul viitor, lucrările nu vor mai fi plimbate dintr-un județ în altul, ci se vor corecta online de către profesori.

„În centrele de evaluare se vor scana toate aceste documente, toate aceste lucrări, se vor securiza cu ajutorul STS, se vor corecta de către profesori, sau în centrul de corectare, sau în laptop, calculator, acasă sau unde doresc. Evident, totul cu securizare clară', a spus Liviu Pop.

Liviu Pop precizează că modificarea este adoptată pentru a reduce 'presiunea la care au fost supuşi foarte mulţi profesori în timpul acestor examene' şi pentru a creşte încrederea în sistem.


Cum făcea Hitler amor cu Eva Braun. Dictatorul avea un fetiș bizar despre care nu a știut nimeni

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii