Mergi direct la conținut »
Când se va produce următorul mare cutremur în România, în opinia lui Mărmureanu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Când se va produce următorul mare cutremur în România, în opinia lui Mărmureanu

Când se va produce următorul mare cutremur în România, în opinia lui Mărmureanu

Următorul mare cutremur în România se va produce, conform calculelor directorului onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP), Gheorghe Mărmureanu, în anul 2040 sau în perioada 2077 - 2078.

Cu toate acestea, directorul INFP, Constantin Ionescu, declară că nu se pot face astfel de estimări, iar seismele înregistrate în ultimele zile sunt normale pentru zona Vrancea.

„Viitorul mare cutremur va fi în 2040, după analize făcute de peste o mie de ani. Aceasta e prima variantă, iar a doua variantă e ca un cutremur mare să fie în 2077 sau 2078”, a spus Mărmureanu, conform Digi 24.

Constantin Ionescu a declarat că seismele din ultimele zile se încadrează în activitatea normală a zonei Vrancea şi nu ar fi motive de îngrijorare, deşi zona poate fi surprinzătoare.


Nebunia din Sănătate obligă un copil bolnav de cancer să urce în avion, deși va muri în timpul zborului


„Nu se poate estima, nu avem de unde să ştim când va fi următorul mare cutremur. Dumnezeu stie sau Vrancea stie când se va produce un cutremur. Pământul, la o adâncime mai mare, nu îl putem cunoaşte, nu se pot face decât estimari foarte grosiere. Ce se întâmplă la 130 de kilometri nu avem de unde şti deocamdată. Trebuie echipamente mult mai performante, cercetări foarte focusate pe anumite domenii ca să vedem care sunt fenomenele. Vrancea e o zonă complexă din punct de vedere seismic. Nu sunt metode de estimare a următorului mare cutremur şi a timpului când se va produce. Ce spun cercetătorii în lucrările lor… sunt lucrări pe care e foarte bine că le scriu, pentru că arată un anumit stadiu al cercetării într-un domeniu. Dacă nu se face, nu există un progres”, a spus Ionescu.

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!
Recomandări

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!

Un cutremur de 4,9 grade a avut loc, miercuri, la ora 5:32, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, la o adâncime de 150 de kilometri.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(19km), Covasna (33km), Întorsura Buzăului (38km), Târgu Secuiesc (48km), Vălenii de Munte (55km). Un alt cutremur, cu magnitudinea 4,4 a avut loc marţi, la ora 13,27, la adâncimea de 96,6 km. În ultimii doi ani, în România au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.


Internat de urgență! Fostul portar al Generației de aur a făcut criză la mare


 

Close
Închide
  Close