Mergi direct la conținut »
Când va avea loc procesul final al celor cinci suspecți în cazul atentatelor din 11 septembrie 2001
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Când va avea loc procesul final al celor cinci suspecți în cazul atentatelor din 11 septembrie 2001

Când va avea loc procesul final al celor cinci suspecți în cazul atentatelor din 11 septembrie 2001

A fost stabilită data pentru procesul celor cinci suspecți în cazul atentatelor teroriste din data de 11 septembrie 2001.

Potrivit The New York Times, procesul final al celor cinci suspecți în cazul atentatelor din 11 septembrie 2001 de la World Trade Center, SUA, va avea loc în 2021, la două decenii după tragedie.

În prezent, cei cinci suspecți se afșă încarcerați la Guantanamo.

Un judecător de la Guantanamo a stabilit că data la care va începe procesul este 11 ianuarie 2021. Pentru cei cinci suspecți, procurorii au cerut pedeapsa cu moartea, relatează Mediafax.

Khalid Sheikh Mohammed, Walid bin Attash, Ramzi Binalshibh, Ali Abd al-Aziz Ali şi Mustafa al-Hawsawi sunt acuzaţi că ar fi planificat şi participat la atacurile din 2001 din Statele Unite, când patru avioane au fost deturnate, două dintre acestea lovind turnurile gemene World Trade Center de la New York, iar un al treilea lovind o aripă a Pentagonului. Cel de-al patrulea avion s-a prăbuşit pe un câmp, după ce pasagerii au reuşit să se opună planurilor teroriştilor de la bord.

În urma atentatelor din 11 septembrie 2001 au murit 2.976 de persoane.

Close
Închide
  Close