Carmen Dan, despre fuga lui Avraham Morgenstern: „Nu-mi dau demisia când un polițist nu-și face treaba”

13 august 2017 10:45

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că nu demisionează pentru că un polițist nu își duce la îndeplinire atribuțiile, așa cum s-a întâmplat în cazul polițiștilor care l-au pierdut de sub supraveghere pe omul de afaceri Avraham Morgenstern. 

Carmen Dan i-a răspuns lui Ovidiu Raețchi, care i-a cerut ministrului de Interne să demisioneze, după ce polițiștii care îl aveau sub supraveghere pe Avraham Morgenstern i-au pierdut urmele, iar omul de afaceri a fost dat dispărut. Ministrul spune că, în acest caz, superiorii direcți ai polițiștilor sunt cei care trebuie să își asume erorile și să suporte consecințele.

„Domnule Raeţchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile aşa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele”, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe pagina sa de Facebook.

Carmen Dan a mai spus că i s-a cerut demisia „de câteva zeci de ori, din diverse motive, plauzibile sau nu”, de cele mai multe ori din partea unor adversari politici, „interesaţi să transforme unele decizii legale într-un scandal mediatic”.

„Fie că am angajat oameni cu experienţă, dar pensionari, la cabinetul meu (aşa cum au făcut-o şi alţi miniştri înaintea mea şi la fel cum regăsim şi la cabinetele altor demnitari ai statului), fie că, din păcate, au avut loc tragedii…, fie că infrastructura rutieră nu permite să ajungem rezonabil dintr-un punct în altul al ţării, fie că a durat o zi întreagă salvarea unei vieţi de copil căzut într-un puţ, fie că mi-am dorit să le transmit unor elevi de gimnaziu părerea mea ca mamă şi ca om responsabil că jocurile pe calculator nu sunt întotdeauna utile, sau, pur şi simplu, pentru că sunt din Teleorman – pentru toate aceste lucruri mi s-a cerut să demisionez, dar lucrurile astea mă întăresc!”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne.

Poliţistul care trebuia să îl supravegheze pe Avraham Morgenstern când era sub control judiciar va fi cercetat de procurorii DNA pentru favorizarea infractorului, după ce omul de afaceri a dispărut, în prezent fiind dat în urmărire internațională, fiind căutat în baza unui mandat european de arestare. Avraham Morgenstern este condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală.


Citește și: Imagine de colecție cu Bianca Drăgușanu din liceu. Cum arăta vedeta atunci

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro