Mergi direct la conținut »
Carmen Dan cere demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Carmen Dan cere demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu

Carmen Dan cere demiterea șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. Decizia a fost luată după cazul polițistului pedofil de la Brigada Rutieră din Capitală. 

„Am trimis primului ministru propunerea de schimbare a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu. L-am propus în locul lui pe Cătălin Ioniță, actualul șef al DGA, având un mandat explicit de a finaliza această diagnoză de sistem”, a anunțat Carmen Dan.

Ministrul a spus că a luat această decizie deoarece instituția „are nevoie de recâștigarea încrederii cetățenilor”.

Totodată, ministrul de Interne i-a cerut șefului de la Omoruri „să facă un pas în spate”.

„Șefii polițistului nu și-au asumat răspunderea. Mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit. Testările psihologice nu sunt relevante. Cu greu a fost demis șeful polițistului. Ce s-a întâmplat cu cercetarea faptei de agresiune sexuală din decembrie 2015? Polițistul dădea amenzi la circulație. Din explicația de aseară (luni seară – n.r.) a lipsit răspunsul la întrebările: Cum de nimeni care avea atribuții de cunoaștere a personalului nu a știut de aceste devieri comportamentale? Ce s-a întâmplat cu toți șefii care au fost informați? Înțeleg că a fost vorba despre un caz izolat. Este un caz izolat, dar cu repetiție”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai spus că Eugen Stan, polițistul pedofil, nu mai poate fi cercetat în dosarul din anul 2009, deoarece fapta s-a prescris.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Șeful polițistului pedofil a fost suspendat din funcție. Mai mulți polițiști și psihologul care a realizat expertiza sunt cercetați disciplinar. Vornicu Emanuel Rene, șeful lui Eugen Stan, a fost suspendat din funcție, până la clarificarea situației.

Ministrul de Interne a declarat, marți, că l-a informat pe premierul Mihai Tudosedespre măsurile luate în cazul lui Eugen Stan, polițistul suspectat că ar fi agresat sexual doi copii în lift. Carmen Dan a precizat că niciun șef din Poliție „nu a făcut un pas în spate”.

Verificările au fost demarate luni, în contextul în care Eugen Stan, un agent de la Rutieră, este implicat într-un caz de agresiune sexuală.

Eugen Stan, acuzat de agresiune sexuală asupra unor minori, activa în Poliția Rutieră din anul 2010 și nu a fost tras niciodată la răspundere pentru vreo faptă penală, a precizat, astăzi, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR. Mai mult, polițistul acuzat de pedofilie obținuse, până acum, calificativele ”bine” și ”foarte bine” la locul de muncă.


Fiscul a trimis 300.000 de notificări pentru plata contribuțiilor de asigurări pe anul 2012

Close
Închide
  Close