MENIU CAUTĂ
11 Feb. 2018 11:19

GALERIE FOTO | Imagini uluitoare surprinse în timpul Carnavalului de la Rio de Janeiro

Distribuie

Imagini uluitoare surprinse în timpul Carnavalului de la Rio de Janeiro. Început de pe 9 februarie, coloratul festival se va desfășura până pe 19 februarie. În capitala Braziliei, elevii faimoaselor școli de samba defilează pe Stadionul Sambadrone în costume care de care mai inedite.

A început competiția, iar echipele de dansatori sunt criticate de un juriu de specialiști pe baza coregrafiei, atmosferei, organizării și abilităților de a cânta. Școlile de samba iau această competiție în serios, având în vedere că primul loc înseamnă dreptul de a se lăuda printre comunitățile sărace ale orașului, scrie Euronews.

Britanica Samatha Flores va fi dansatoarea care va conduce echipa uneia dintre cele mai importante comunități de samba din Rio: Imperio da Tijuca. Ea este prima dansatoare de origine străină care a condus o școală în rolul dansatorului principal (sau 'musa abre alas', așa cum spun brazilienii) în cei 78 de ani de istorie a Carnavalului de la Rio.

Carnavalul de la Rio de Janeiro în cifre

La festival participă anual zeci de mii de turiști din jurul lumii. Din 2009 până în 2017, peste 1.5 milioane de turiști au vizitat Rio pentru a vedea faimosul Carnaval, procentul de hoteluri ocupate fiind de 90%.

Stadionul Sambadrome are o capacitate de 72.518 locuri, o lungime de 720 de metri, două saloane VIP și trei tribune obișnuite.

Anul acesta participă echipe de la 13 școli de samba și 54 de jurați. Organizatorii așteaptă ca peste 40.000 de oameni să participe la evenimentul din 2018.


Norocul le surâde o viaţă întreagă! Topul celor mai fericite zodii. A ta unde se situează?


FOTO: EPA

Loading...
Comentarii