“Anii au trecut iar după alegerile prezidențiale din 2014 și pierdute de Victor Ponta, am avut câteva discuții și întâlniri cu directorul SRI George Maior …. Acesta mi-a propus în cursul lunii decembrie să preiau organizația PSD SECTOR 5 și să candidez pentru funcția de primar la alegerile locale din 2016! Am acceptat această propunere iar la finalul lunii ianuarie 2015 în cadrul Comitetului Executiv PSD organizat la Sinaia am primit în unanimitate votul de încredere al președinților de organizații din partid!”, scrie Cristian Rizea în carte.

„Maior mă aștepta mereu cu o ceașcă de cafea la filtru”

“În acea perioadă, aveam întâlniri săptămânale cu George Maior în biroul său din strada Jandarmeriei (lângă complexul sportiv Stejarii), în intervalul orar 9-11 în prima parte a zilei, unde pe unul din fotoliile de lângă șemineul din biroul său, mă aștepta mereu celebra ceașcă de cafea la filtru! Asta după ce conform cutumei cred, așteptam 10 minute în biblioteca de la parterul vilei unde la etaj se aflau doar cele 2 birouri ale șefilor SRI: George Maior și Florian Coldea.”, adaugă acesta.

Cristian Rizea își amintește și un detaliu al momentelor în care aștepta să fie primit de George Maior și face o trimitere la relația acestuia cu omul de afaceri Sebastian Ghiță, fugit în Serbia de câțiva ani.

“Ce mi-a atras atenția atunci e, că de fiecare dată când așteptam în bibliotecă (sunt sigur că eram filmat ), televizorul era deschis mereu pe postul România TV, un amănunt cred eu interesant …. Apropo de acest detaliu, îl înțeleg pe de o parte pe Sebastian Ghiță care în declarațiile sale publice ulterioare plecării sale din țară a încercat să-l exonereze de toate abuzurile făcute de SRI pe George Maior, rugându-mă și pe mine să fac la fel….”

Ad placeholder
Legist INML București: “Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată altfel decât tot ce am văzut”
Recomandări
Legist INML București: “Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată altfel decât tot ce am văzut”
 

„Maior știa de abuzurile lui Coldea”

Deputatul PSD, condamnat la aproape 5 ani de închisoare, susține că toate presupusele abuzuri pe care generalul SRI Florian Coldea le-ar fi făcut nu i-ar fi fost străine lui Maior.

Din respect pentru voi, cei care veți citi aceste rânduri, am considerat că ADEVĂRUL trebuie spus și v-aș subestima inteligența dacă aș încerca să vă fac să credeți că toate abuzurile făcute de SRI au fost exclusiv opera lui Coldea fără ca omul nr 1 din SRI George Maior să nu fi știut absolut nimic…

Cristian Rizea, fost deputat PSD:

Rizea spune că șeful SRI i-a mulțumit personal pentru susținerea arătată Legii Big Brother (declarată neconstituțională de CCR, n.red.) și amintește de un alt episod în care a primit o carte cu dedicație de la șeful SRI de atunci.

“La un moment dat îmi aduc aminte că se discuta foarte mult în spațiul public despre adoptarea Legilor Big Brother, pe care în intervențiile publice de la TV le susținusem atât eu cât și Sebastian Ghiță, motiv pentru care George Maior mi-a mulțumit personal! Tot în acea perioadă din 2015, acesta mi-a dăruit o carte al cărui coordonator fusese: „FRANCK WISNER SPION PENTRU ETERNITATE”, o poveste tristă de spionaj despre un om care a crezut că poate schimba lumea! “, mai scrie Rizea.

Ad placeholder
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
Recomandări
Un tânăr plecat din Belarus transmite revolta în direct pe Twitter
 
Fugarul PSD Cristian Rizea, dezvăluiri despre implicarea politică a fostului șef SRI George Maior: „Ne vedeam săptămânal. El mi-a propus să candidez”
Dedicația oferită pe o carte de George Maior lui Cristian Rizea, plus comentariul acestuia

Fugarul Rizea, fotografiat în Republica Moldova

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat definitiv, în urmă cu mai bine de un an, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Avocatul său anunțase că Rizea e plecat din țară și ar fi prin Statele Unite. În toamna anului trecut însă, Rizea a fost fotografiat la Chișinău, în Republica Moldova.

foto: Hepta

Citeşte şi:

Ce se întâmplă cu amenzile date în timpul stării de urgență, după decizia CCR. Avocatul Poporului: „Cei care le-au plătit trebuie să se adreseze instanței”

Agențiile de publicitate, televiziunile și clienții de publicitate reacționează după ce Petre Barbu a numit ”coruptă” piața de publicitate

Previziuni pesimiste pentru economia din România. Comisia Europeană: Scădere economică de 6% pentru 2020 și deficit de 9,2% din PIB

Dezvăluirile lui Giovanni Becali din spatele gratiilor: „La închisoare eram ...
PARTENERI - GSP.RO
Dezvăluirile lui Giovanni Becali din spatele gratiilor: „La închisoare eram ...
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI