Apărută luna trecută, cartea reprezintă o compilație a mai multor genuri (jurnale personale, articole științifice, reportaje, postări de pe Facebook etc.).

Aceasta conține 48 de texte împărțite în trei secțiuni: “Vremuri de restriște”, “Revenirea la experți” și “Covid. Colivia noastră”. 

La a doua secțiune, “Revenirea la experți”, sunt incluse textele semnate de Dan Puric, preoții Nicolae Dascălu, Egidiu Condac și Ion Vicovan.

Printre autori se mai numără președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, Patriarhul Daniel și Andrei Marga. Iar unele texte, inclusiv cele ale lui Andrei Marga și ale Patriarhului Daniel, au fost publicate anterior.

Conform sursei citate, în volum se găsesc texte echilibrate, documentate, inspirate, dar și fake-news-uri. De exemplu, Ioan Aurel Pop scrie despre o așa-zisă carantinare a persoanelor care au peste 65 de ani: “(…) am aflat cu stupoare că ministrul Sănătății vrea să «carantineze» toate persoanele trecute de 65 de ani, «într-un hotel», «într-o cameră cu tot confortul» etc. Mi se pare halucinant și cred, deocamdată, că acestea sunt metafore de jurnalist dornic de publicitate” (p. 31).

O asemenea propunere a fost făcută de managerul Institutului de Boli Infecțioanse Prof. Dr. Matei Balș din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, nu de ministrul sănătății, care a și respins-o categoric.

În același volum, Vasile Burlui scrie că laboratorul din Wuhan a fost “subvenționat de americani cu 250 de milioane de dolari” (p. 208).

Editura este acreditată, iar unul dintre autori (George Bondor) a menționat că lucrarea este finanțată printr-un grant oferit de Ministerul Educației, Cercetării și Inovării.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI