Mergi direct la conținut »
Cartofi cu ciuperci la doar 9 lei. Libertatea te ajută să gătești ieftin și bun
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cartofi cu ciuperci la doar 9 lei. Libertatea te ajută să gătești ieftin și bun

Cartofi cu ciuperci la doar 9 lei. Libertatea te ajută să gătești ieftin și bun

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie, dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Astăzi, cartofi cu ciuperci la doar 9 lei.

De Rodica Dirzu,

Costuri aproximative ingrediente: cartofi-1,50 lei, ciuperci- 5 lei, usturoi: 1 leu ,ulei- 0,50 lei, ceapă- 0,50 lei, sare, piper- 50 lei, lei. Total= 9 lei

Cartofi cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg de cartofi, 500 g ciuperci proaspete (champignon, mici), o căpățână mare de usturoi, 100 ml ulei, sare, piper, boia dulce (paprika), o ceapă verde pentru ornat

Preparare: se curăță cartofii și se spală, apoi se taie în bucăți. Ciupercile se curăță și se taie în jumătăți. Se lasă la scurs în câte o strecurătoare. Se pregătește o tavă întinsă. Înainte de a pune cartofii și ciupercile se tapotează cu un prosop. Se pun în tavă și apoi se adaugă cățeii de usturoi curățați și feliați. Se condimentează cu sare, piper și boia. Se presară ulei peste ei și se amestecă cu mâna pentru a fi cuprinși peste tot. Nu se pune apă. Ca să se rumenească frumos, nu să fiarbă. Cuptorul se încinge la treapta maximă (220 de grade). Se bagă tava și se lasă 20 de minute, apoi se întorc și se mai lasă până se rumenesc, cam tot atât. Când se scoate tava se taie ceapa verde și se presară deasupra.

Citește și: Cartofi umpluți cu ciuperci la doar 9,50 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Close
Închide
  Close