Mergi direct la conținut »
Casa Albă crede că anunțul Coreei de Nord ar putea fi o cacealma
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Casa Albă crede că anunțul Coreei de Nord ar putea fi o cacealma

Casa Albă crede că anunțul Coreei de Nord ar putea fi o cacealma

Casa Albă crede că anunțul Coreei de Nord ar putea fi o cacealma. Deși Trump a lăudat anunțulpe contul său de Twitter imediat după ce a fost făcut, consilierii săi cred că ar putea fi vorba de o capcană, scrie Washington Post după ce au vorbit cu surse din Casa Albă.

Sâmbătă dimineață Coreea de Nord a anunțat că renunţă la testele nucleare şi cu rachete, potrivit agenţiei de presă de stat, care transmite şi că liderul de la Phenian, Kim Jong-un vrea să închidă şi situl nuclear Punggye-ri. Președintele Trump a numit anunțul Phenianului drept o veste bună și un progres.

În spatele scenei, totuși, consilierii săi l-au avertizat, sâmbătă, că declarația lui Kim cum că ar opri testarea de armament nuclear și vor închide unele instalații nucleare a fost un angajament notal spre adică dezarmarea nucleară.

Deși unii analiști ai politicii externe au fost incurajați de faptul că Kim a apărut dornic să ofere semne pozitive înainte de întâlnirea cu Trump, care ar putea avea loc la sfârșitul lunii mai la Varșovia, consilierii lui Trump sunt mai puțin entuziasmați. În opinia lor, mișcările lui Kim urmăresc să ofere angajamente relativ modeste – care ar putea fi inversate repede – pentru a crea „iluzia” că este „rezonabil” și dispus să facă compromisuri.

Anunțul lui Kim de sambată dimineață a surprins oficialii Casei Albe, care anticipaseră o declarație către poporul nord-coreean înaintea unui summit cu Trump, dar nu știau când și ce ar fi presupus aceasta.

Casa Albă a văzut declarația ca pe un semnal că scopul lui Kim este de a face ca Statele Unite și aliații săi să ușureze sancțiunile economice punitive pe care administrația Trump le-a impus. Dar echipa de la Casa Albă susține că administrația americană a învățat din greșelile din trecut ale altor țări, când Coreea de Nord a încălcat acordurile privind programul său nuclear după ce sancțiunile au fost ridicate.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Kim se pregătește să se întâlnească cu președintele sud-coreean, Moon Jae, în această săptămână, ceea ce este văzut ca un summit preliminar, înaintea întâlnirii cu Trump. O dată și locație nu au fost anunțate pentru acest summit.

„Realitatea este că Phenianul are arme nucleare și trebuie să ne confruntăm cu această realitate”, a declarat Toby Dalton, co-directorul programului de politică nucleară la Carnegie Endowment for Peace International pentru Washington Post.


Citește și: Care este diferența dintre Deep Web și Dark Web și cum ne putem apăra de pericolele din ele


Close
Închide
  Close