Mergi direct la conținut »
Bucureștenii au decis: ea este cea mai frumoasă casă din oraș! Se află în aceeaşi curte cu Palatul Cantacuzino
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bucureștenii au decis: ea este cea mai frumoasă casă din oraș! Se află în aceeaşi curte cu Palatul Cantacuzino

Bucureștenii au decis: ea este cea mai frumoasă casă din oraș! Se află în aceeaşi curte cu Palatul Cantacuzino

Nu sunt întotdeauna la vedere, ba unele sunt bine ascunse pe străzi lăturalnice ori în curți cu ziduri înalte. De aceea, poate, frumusețea lor rămâne nedescoperită de multă lume, fie chiar locuitori de-o viață ai capitalei. Totuși, Bucureștiul se poate mândri cu case, vile ori palate superbe, care ar putea rivaliza oricând cu cele din alte capitale europene.

De Petre Dobrescu,

Vreme de șapte săptămâni, bucureștenii – și nu doar ei – ascultători de Radio Guerilla, au putut să propună și să aleagă care li se pare cea mai frumoasă casă din oraș.

N-a fost vorba despre ”artă fotografică”, ci despre propuneri și voturi ”emoționale”. 900 de persoane au trimis poze, peste 2500 au votat, iar cea mai frumoasă casă din oraș a fost desemnată Casa Enescu.

Locul 1. Foto rosca.daana, 743 voturi / Casa Enescu / 3.000 euro

Casa memorială George Enescu se află în aceeaşi curte cu Palatul Cantacuzino. E o casă elegantă, străjuită de două scări, cu lift exterior, funcţional şi astăzi. Casa în care a locuit Enescu are doar trei încăperi. În epocă, era utilizat tot spaţiul, aici locuia şi personalul care îi servea şi se pare că doar aceste camere erau locuite de soţii Maruca şi George Enescu.

Pe locul 2 s-a clasat Casa Macca. Clădită în 1891 după planurile arhitectului elveţian John-Elisee Berthet, casa colonelul Petre Macca, erou al Războiului de Independenţă, şi a soţiei lui, Elena este „o mărturie a valului de europenizarea a Bucureştiului în vremea lui Carol”

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede!
Recomandări

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede!

Locul 2. Foto sabinaistyping, 413 voturi / Casa Macca / 2.000 euro

Locul a treilea a fost ”adjudecat” de Casa Maura. Situată în zona Foișorului de Foc, clădirea numită ”maură” este construită, de fapt, în stil olandez, iar despre istoricul ei nu se cunosc foarte multe lucruri.

Locul 3. Foto glpsu, 353 voturi / Casa Maura / 1.000 euro

Cei care au propus casele situate pe primele trei locuri, au fost și premiați. Proiectul a fost derulat de Radio Guerilla alături de Dumbrava Vlăsiei.

Iată casele care au intrat în Top 10 la concursul Radio Guerilla.


Close
Închide
  Close