Mergi direct la conținut »
Ce se va întâmpla cu casa celebrului traficant de doguri Pablo Escobar. Fratele său a făcut anunțul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ce se va întâmpla cu casa celebrului traficant de doguri Pablo Escobar. Fratele său a făcut anunțul

Ce se va întâmpla cu casa celebrului traficant de doguri Pablo Escobar. Fratele său a făcut anunțul

Fratele lui Pablo Escobar, Roberto Escobar (71 de ani), Roberto De Jesus Escobar Gaviria - pe numele său complet, a anunțat, recent, că a reușit să redeschidă muzeul dedicat fratelui său, chiar în locuința celebrului traficant de droguri columbian din Medellin, chiar dacă a devenit un gest controversat în țara sa.

„Astăzi s-a deschis, am îndeplinit toate condiţiile legale, tot ceea ce au cerut. Avem mai multe documente decât ne-au solicitat”, a declarat fratele lui Pablo, care e și administratorul muzeului, pentru Blu Radio.

Muzeul fusese închis pe 20 septembrie, pentru că nu avea autorizaţiile necesare, potrivit Agerpres, care precizează că expoziția conține mobila lui Pablo Escobar, obiecte personale care au aparţinut traficantului şi automobile, unul dintre acestea având chiar și urme de gloanţe.

Totuși, deși cei ce au încurajat această inițiativă spun că documentează o perioadă istorică, criticii acuză glorificarea moştenirii unuia dintre cei mai mari infractori din istorie. De altfel, în timp ce agenţiile de turism îi duc pe turişti să viziteze locurile asociate cu celebrul traficant, municipalitatea încearcă să se disocieze de imaginea acestuia.

Pablo Escobar, supranumit „Regele drogurilor” – fiind conducătorul cartelului de droguri din Medellin, a câştigat miliarde de dolari de pe urma traficului, dar este responsabil și pentru aproximativ 6.000 de crime.

La rândul său, a fost ucis de către forţele de ordine în anul 1993. Află secretul dureros dezvăluit de văduva lui Pablo Escobar. Ce i-a făcut „Regele Cocainei” când avea 14 ani.


Citește și… VIDEO/Un caz social prezentat de Libertatea a avut ecou! Bătrânul care nu mai putea mânca, ajutat de un stomatolog. „În maximum o lună o să-i putem reda zâmbetul!”


 

Close
Închide
  Close