Mergi direct la conținut »
UPDATE. Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului. Prima reacție a președintelui
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE. Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului. Prima reacție a președintelui

UPDATE. Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului. Prima reacție a președintelui

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti s-au pronunțat, miercuri, în procesul privind casa pierdută de Iohannis în Sibiu. Casa a fost pierdută definitiv în urma procesului de la Curtea de Apel Braşov, iar familia preşedintelui a formulat o contestaţie în anulare.

UPDATE 17.42: Președintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanțelor de judecată. Președintele României a luat act de hotărârea civilă a Curții de Apel Pitești de astăzi. Președintele s-a conformat deciziei instanței încă din noiembrie 2015, când a fost pronunțată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Brașov„, a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, la solicitarea Libertatea.

UPDATE. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis respingerea contestaţiei în anulare formulată de familia Iohannis. Astfel, președintele României a pierdut definitiv casa din centrul Sibiului.


În urmă cu o săptămână, la Curtea de Apel Piteşti s-a judecat procesul privind imobilul situat pe strada Nicoale Bălcescu, la nr. 29, în Sibiu. Magistraţii au amânat, însă, pronunţarea pentru miercuri, 22 februarie.

Imobilul din care soţii Iohannis au cumpărat jumătate, la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român, conform Mediafax.

În anul 1997 casa a fost cumpărată de chiriaşi, iar în 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat imobilul au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns în proprietatea familiei preşedintelui, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea, iar foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Familia Iohannis a pierdut procesul la Braşov, iar la jumătatea lunii noiembrie 2015 preşedintele Klaus Iohannis a făcut recurs, acesta fiind respins la Curtea de Apel Braşov, care a menţinut decizia Tribunalului Braşov.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Familia Iohannis a cerut atunci strămutarea dosarului. În aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să fie strămutat de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti, care trebuie să se pronunţe pe o contestaţie în anulare depusă de familia Iohannis.

Dacă judecătorii îi vor respinge, miercuri, contestaţia în anulare formulată de casa de avocatură angajată familia Iohannis, preşedintele va pierde imobilul şi va fi nevoit să restituie statului român banii încasaţi din chirie.

Close
Închide
  Close