De Andreea Radu,

Cue Sinogene, compania din Beijing care a clonat din anul 2015, până în prezent, peste 40 de câini, a acceptat să cloneze prima pisică pentru suma de 35.000 de dolari.

Astfel, Garlic, clona pisicii lui Huang Yu, a veni pe lume pe 21 iulie, în laboratorul firmei chineze.

Garlic, pisica clonată (foto NorthFoto)

Tehnicile de clonare a celulelor somatice ale speciilor de animale reprezintă o tehnologie relativ nouă și există anumite provocări atunci când vine vorba de clonarea unor feline.

„Caracteristicile de reproducere și cele fiziologice ale pisicilor sunt diferite de cele ale altor animale. Sistemul lor de reproducere este special și este greu de clonat”, spune un specialist al clinicii.

După aproape un an de eforturi, cercetătorii au reușit să transfere un embrion la o pisică surogată care a continuat dezvoltarea puiul timp de 66 de zile. Garlic s-a născut pe cale naturală, iar genetica lui este derivată în totalitate din celulele somatice ale pisoiului care a murit.

Pentru câteva luni, pisoiul a fost ținut sub observație, iar rezultatele au fost bune. El nu are nicio problemă fizică și acționează ca o pisică adusă pe lume în mod natural.

Stăpânul lui Garlic confirmă cele spuse de oamenii de știință. Huang Yu este foarte bucuros că ”similaritatea dintre cele două pisici depăşeşte 90 de procente”.

Citeşte şi:

FOTO | O femeie și-a criogenat tatăl și a decis să facă și ea același lucru după moarte: „Dacă se va trezi, să o facă lângă cineva drag”

O companie din China oferă servicii de clonare a animalelor de companie. Cât costă o astfel de „comandă”

VIDEO | Au fost clonate primele maimuțe. Procesul a fost asemănător celui care a dus la crearea oii Dolly

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca
GSP.RO

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă
HOROSCOP

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă