De Mihai Niculescu,

Câinele-robot Aibo, fabricat de Sony, poate deveni astfel cel mai bun prieten al omului, în varianta high-tech, arată publicația de specialitate The Verge.

Cu noul său program „Aibo Developer”, Sony invită dezvoltatorii să realizeze „servicii și aplicații” care se pot folosi la Aibo.

Într-un video lansat de producător pe Youtube, Aibo a monitorizat un cuptor cu microunde, a pornit un aspirator inteligent, și i-a amintit unui copil că a lăsat frigiderul deschis. Cățelul inteligent îndeplinește chiar și rolul de cameră de supraveghere, devenind un baby-sitter full time pentru părinți!

Pentru programarea câinelui-robot ca să îndeplinească sarcini mai simple, există programul „Aibo Visual Programming”, care permite folosirea unor aplicații simple pentru a-l învăța pe Aibo ce să facă în casă. Una din sarcinile pe care câinele-robot le poate îndeplini este ridicarea de pe jos a unui șervețel folosit de o persoană, neutralizând astfel pericolul de contaminare cu un virus gripal.

Există însă unele limitări ale aplicațiilor de programare ale lui Aibo, arată Sony, astfel că nu se poate modifica „emoția, caracterul sau starea de spirit” al câinelui-robot.

Câinele-robot Sony Aibo va fi comercializat în SUA la prețul de 2.899 dolari. Versiunea de soft 2.50 permite dispozitivului să fie controlat prin aplicația „My Aibo” . Câinele robot poate fi instruit pentru realizarea sarcinilor în casă direct de pe telefon, cu această aplicație.

Citeşte şi:

Cumpărături de peste 90 de milioane de euro după 12 ore de Black Friday, la eMag. Au fost vândute aproape 1.500.000 de produse

“Păzitorii” Coloanei lui Brâncuși. Cum se luptă fiica inginerului care a ridicat monumentul să spună povestea anilor în care tatăl ei a lucrat cu genialul Constantin Brâncuși

Are o proteză în loc de mâna dreaptă și i se spune „tatuatorul cyborg”! Cum arată tatuajele desenate de artistul francez care și-a pierdut un braț, dar s-a reinventat

Larisa Iordache, trimisă în stradă: „M-au pus să îmbrac uniforma Poliției din lipsă de personal”
GSP.RO

Larisa Iordache, trimisă în stradă: „M-au pus să îmbrac uniforma Poliției din lipsă de personal”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi