Pentru a va putea face un calcul aproximativ al costurilor pe care le presupune o „evadare” din oras, va prezentam cateva preturi ale sortimentelor de carne cele mai a-greate de amatorii de gratar:
Puiul griller costa intre 59.000 si 65.000lei/kg, in timp ce pentru un kilogram de pasta de mici se vor plati circa 65.000 lei. Daca vreti sa puneti pe gratar si niste carnati proaspeti, in functie de calitate, acestia pot costa intre 70.000 si 100.000 lei kilogramul. Pentru friptura din pulpa de porc veti mai plati aproximativ 100.000 lei/ kilogram, in timp ce pulpele de pui costa intre 45.000 si 72.000 lei kilogramul.
Amatorii de peste la gratar vor plati circa 40.000 lei pe kilogramul de macrou, insa cei care vor sa se delecteze cu un pastrav vor plati de aproape patru ori mai mult pentru un kilogram din aceasta delicatesa.
Aceste bucate vor fi cu adevarat delicioase daca li se va asorta o salata de primavara. Kilogramul de rosii costa aproximativ 45.000 lei, iar castravetii pot ajunge la 50.000 lei. Legatura de ridichi costa intre 5.000 si 10.000 lei, iar cea de ceapa verde, 6.000 lei.
Daca aveti deja un gratar si veti folosi furculitele din bucatarie pentru a intoarce carnea pe gratar, ati scapat de o cheltuiala in plus. Cei care nu au insa un gratar vor fi nevoiti sa mai cheltuiasca cel putin 250.000 lei pentru a-si procura unul. Avantajul este ca investitia va fi facuta pentru mai multi ani. Un sac de carbuni costa insa mult mai putin. Cu numai 35.000 lei va asigurati tot jarul de care aveti nevoie pentru a prepara carnea.